Prins Amadeiro XXVI kondigt zijn vertrek aan

08 okt , 11:58 Nieuws
prins amadeiro xxvi en adjudant binnenplaats
Oeteldonk
Vanuit het Winterpaleis hebben wij het bericht ontvangen dat onze Hoogheid, Prins Amadeiro XXVI, heeft besloten zijn functie neer te leggen en zijn abdicatie aankondigt. Dit betekent dat ook Zijn Adjudant, Hertog Le Blanc du Nicolaï, zijn functie neerlegt.
Onderstaande treft u een persoonlijke brief van Prins Amadeiro XXVI, gericht aan alle Oeteldonkers.
Wij danken Prins Amadeiro XXVI vanuit de grond van ons hart. We zullen hem ontzettend missen, maar kijken uit naar de aankomst van Zijn troonopvolger, Amadeiro XXVII.
   Lieve Oeteldonkers,
Wat een onvergetelijk feest hebben Wij het afgelopen jaar mogen beleven in Ons geliefde Oeteldonk. Na dedonkere dagen van de Coronaperiode, heeft Ons Pronkjuweel laten zien hoe weerbarstig het is en heeft U,lieve Oeteldonkers, laten zien dat niets U kan weerhouden om altijd sterker en mooier dan ooit terug tekeren. Het wederzien tijdens carnaval 2023 was voor Ons als een warme thuiskomst, maar Ons bezoekafgelopen jaar overstijgt werkelijk alles. Het was een uitbundig, overweldigend feest, vol vreugde en liefde.Voorwaar, Wij hebben het feest der feesten gevierd. Woorden schieten tekort om de gevoelens uit tedrukken waarvan deze dagen Ons prinselijk hart waren vervuld  .
   In de beslotenheid van Ons Winterpaleis hebben Wij deze zomer in gedachten de verhalen en lessen vanOnze voorvaderen doorleefd. Hun bezoeken aan Oeteldonk weerspiegelen de rijkdom van Uw tradities ende liefde voor Uw Pronkjuweel. Eén les blijft Ons bijzonder bij: “Het is belangrijk te stoppen op hethoogtepunt.”
   Lieve Oeteldonkers, wat Wij afgelopen jaar hebben mogen ervaren, was zonder twijfel een hoogtepunt vanongeëvenaarde pracht. En het is daarom dat Wij, met eerbied en dankbaarheid, vandaag Onze abdicatieaankondigen. Wij kijken terug op de jaren waarin Wij Oeteldonk mochten bezoeken met een hart voldierbare en onbetaalbare herinneringen. Het waren jaren vol vreugde, vol liefde, en vol eervolle momentendie Wij voor altijd zullen koesteren.
   In de ogen van Onze opvolger, Amadeiro XXVII, zien Wij dezelfde hunkering naar Oeteldonk die Ons eigenhart ooit vervulde. Als een ware telg van de dynastie, weten wij zeker dat Oeteldonk ook Amadeiro XXVII alseen handschoen zal passen. Wij hebben het volste vertrouwen in onze troonopvolger en weten zeker dat deOeteldonkers hun nieuwe Hoogheid met ongeëvenaarde liefde en warmte zullen omarmen.
   De jaren die Wij in Oeteldonk hebben mogen doorbrengen, zijn voorwaar met geen pen te beschrijven. Hetwas een voorrecht om Ons te mogen onderdompelen in Uw feestelijkheid, Uw gastvrijheid, en vooral in deonvoorwaardelijke liefde die U Ons steeds opnieuw presenteerde. Deze herinneringen zullen Wij voor altijdkoesteren. En Wij weten dat U Onze erfgenaam met nog meer liefde zult omarmen.
   Lieve Oeteldonkers, het is geen gemakkelijke beslissing geweest om afstand te doen van Onze Troon. Vanalle privileges die verbonden zijn aan Onze regeerperiode, zullen wij Ons jaarlijkse bezoek aan OnsPronkjuweel natuurlijk het meest missen. Ook namens Onze trouwe adjudant, willen Wij U,lieve Oeteldonkers, vanuit de grond van Ons prinselijk hart bedanken voor de warmte en vreugde die U onsheeft geschonken.
Het was onvergetelijk. Oeteldonk blijft voor altijd onvolprezen!Wij groeten U nog een laatste maal, vanuit het diepste van Ons hart, en danken U voor alles wat U Ons heeftgegeven.
Met liefdevolle groet,Uw Amadeiro XXVI