Grootschalige onderhoudswerkzaamheden op rijkswegen in Midden-Brabant dit najaar

19 sep , 16:48 Nieuws
ww weg1 715x408 715x408
Vanaf september werkt Rijkswaterstaat aan verschillende snelwegen in Midden-Brabant. Het gaat om onderhouds- en asfalteringswerkzaamheden aan de A59, A58, N2/A2, en de A50 tussen Eindhoven, Tilburg, ’s-Hertogenbosch en knooppunt Paalgraven. In totaal zijn er 7 wegafsluitingen nodig om de werkzaamheden te voltooien. De werkzaamheden brengen hinder voor weggebruikers met zich mee.
De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. De exacte data van de afsluitingen kunnen door verschillende factoren nog veranderen. Weersomstandigheden zoals hevige regenval of strenge vorst hebben invloed op de uitvoerbaarheid. Met de aanstaande werkzaamheden behouden we de kwaliteit van het wegennet.
Hinder beperken
In Midden-Brabant pakken we dit jaar zo’n 70 kilometer asfalt aan. Voor weggebruikers kan hierdoor soms korte en hevige hinder ontstaan met omreistijden die kunnen oplopen tot 60 minuten. Rijkswaterstaat combineert de werkzaamheden zo veel mogelijk en stemt die af met gemeenten, provincies en partners zoals ProRail. Zo verkorten we de totale duur van de werkzaamheden. Daarnaast voeren we het onderhoud zo veel mogelijk ’s nachts en in het weekend uit. In sommige gevallen is een eerdere start, bijvoorbeeld op de donderdagavond, noodzakelijk. Vooralsnog is dit in Midden-Brabant niet voorzien.
Advies voor weggebruikers
Rijkswaterstaat heeft enkele adviezen opgesteld zodat weggebruikers voorbereid op reis gaan.
  1. Plan je reis goed vooraf. Op onze site www.rws.nl/onderhoudzn staat alle actuele informatie over de werkzaamheden en omleidingen. Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingen en files. Daarom moeten reizigers rekening houden met extra reistijd.
  2. Denk na over (reis)alternatieven. Neem bijvoorbeeld het openbaar vervoer, stel je reis uit of pak voor korte afstanden de fiets.
  3. Moet je toch de weg op? Check dan de files vooraf met bestaande navigatie -apps, www.rwsverkeersinfo.nl of www.vanAnaarBeter.nl voor de actuele verkeerssituatie.
  4. Werk zoveel mogelijk thuis. Heb je werk waarvoor je niet per se op locatie hoeft te zijn? Dan is niet reizen of op andere tijden de beste manier om files te vermijden.
Ander onderhoud
Ook West-Brabant, Limburg en Zeeland zijn dit najaar aan de beurt voor grootschalige werkzaamheden. Hieronder valt bijvoorbeeld ook onderhoud aan bruggen, sluizen en waterwerken. De werkzaamheden worden over een aantal jaar verspreid om de regio bereikbaar te houden. Weggebruikers kunnen de actuele planning en verkeerssituatie inzien via de website van Rijkswaterstaat via rijkwaterstaat.nl/onderhoudzn.
Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop
We werken dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Je kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én jezelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.