Lievergoed Collectie trekt Nick Ruijters en Bart Klomp aan als nieuwe managers

23 jan , 13:04 Nieuws
2 kasteel maurick manola van leeuwe
Lievergoed Collectie

De Lievergoed Collectie heeft twee nieuwe managers aangetrokken. Bart Klomp is per januari 2025 aangesteld als keukenmanager en Nick Ruijters per februari 2025 als general manager. Met het aanstellen van deze professionals willen eigenaren Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo het management van de collectie versterken en verdere groei en uitbreiding realiseren.

De Lievergoed Collectie bestaat uit historische, monumentale locaties in Noord-Brabant waar bijeenkomsten als bruiloften, feesten, vergaderingen, bedrijfspresentaties en overnachtingen op hoog niveau worden georganiseerd en restaurants worden geëxploiteerd. De collectie omvat Kasteel Maurick in Vught met fine-dining-restaurant Hendrik van Maurick en Brasserie Catharina van Maurick, Kasteel Dussen in Dussen en Kasteel Bijstervelt in Oirschot, met Brasserie Jacob V.

Nick Ruijters general manager

De 32-jarige Nick Ruijters wordt per februari 2025 aangesteld als general manager. Hij was hotelmanager van onder meer Hotel Château De Raay in Baarlo en het monumentale Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne. Hij komt over van Fletcher Hotels, waar hij als regiomanager verantwoordelijk was voor alle hotels in de regio Limburg en drie in Noord-Brabant.

Niek van Lieverloo: “Nick wordt eindverantwoordelijk voor onze drie locaties. Het aansturen van de teams, neerzetten van de structuur en het verder uitbouwen van de omzet behoren ook tot zijn portefeuille.”

De nieuwe general manager kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. “Ik verheug me op de samenwerking met Klaas en Niek en de teams op de locaties. In mijn rol als general manager krijg ik veel bandbreedte en dat vertrouwen voelt goed. Ik zie er naar uit om samen verder te bouwen aan de Lievergoed Collectie”, aldus Nick Ruijters.

Bart Klomp keukenmanager

Bart Klomp (37 jaar) is verantwoordelijk voor het keukenmanagement van alle locaties, inclusief de drie restaurants en de banqueting. Hij adviseert en assisteert de chefs en zorgt voor kwaliteitscontrole. Niek van Lieverloo: “Tevens bewaakt hij samen met mij de culinaire concepten van de locaties. Bart zal voor een deel van zijn tijd ook zelf in de keuken staan. Hij heeft ruime ervaring als chef en chef de cuisine in toprestaurants als Zarzo in Eindhoven, Liefdesgesticht in Hotel Nassau in Breda en Noble in ’s-Hertogenbosch.”

Bart Klomp: “Ik ben dankbaar voor de kansen die ik krijg. Ik heb destijds in Hotel Nassau in Breda iets soortgelijks gedaan, maar dit is op een grotere schaal en daar verheug ik me erg op, evenals op de samenwerking met de keukenteams. Ik heb vertrouwen in Niek en Klaas en in het bedrijf en heb er veel zin in om samen met hen de collectie te laten groeien.”

Versterken Lievergoed Collectie
Met de aanstelling van beide managers gaat de Lievergoed Collectie een nieuwe fase in. Klaas van Leengoed: “Met hun expertise en inzet versterken we ons bedrijf en kunnen we verdere groei realiseren.

Daarnaast geeft het Niek en mijzelf ruimte om bezig te zijn met onder meer conceptontwikkeling en het uitbreiden van de collectie met nieuwe locaties. We wensen Nick en Bart veel succes en hebben alle vertrouwen in een goede en vruchtbare samenwerking.”

Over de Lievergoed Collectie en Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo
Compagnons Klaas van Leengoed (53) en Niek van Lieverloo (37) sloegen in 2015 de handen ineen om het 15e-eeuwse Kasteel Maurick in Vught nieuw leven in te blazen. Per januari 2025 bestaat de Lievergoed Collectie uit drie locaties: Kasteel Maurick (met fine-dining-restaurant Hendrik van Maurick en Brasserie Catharina van Maurick), Kasteel Dussen in Dussen en Kasteel Bijstervelt in Oirschot (met Brasserie Jacob V). Kenmerkend voor de collectie zijn historische, monumentale locaties waar bijeenkomsten op hoog niveau worden georganiseerd en restaurants worden geëxploiteerd.

Restaurant Hendrik van Maurick is opgenomen in restaurantgidsen Michelin, Gault&Millau en Lekker. Hendrik van Maurick en Brasserie Jacob V zijn beide lid van Euro-Toques en van Noord-Brabant Culinair.

Directeur Hospitality Klaas van Leengoed is tevens regiobestuurder en secretaris bij Koninklijke Horeca Nederland in de regio Brabant en Culinair Directeur Niek van Lieverloo bekleedt het voorzitterschap van restaurantvereniging Noord-Brabant Culinair.