Vanaf maandag 2 september afsluiting Helvoirtseweg

21 aug , 7:37 Nieuws
doorgaand verkeer afgesloten 600 400
Pixabay
Op maandag 2 september start ProRail met een combiboring op de Helvoirtseweg. Hierdoor is de Helvoirtseweg tussen de Van Voorst tot Voorststraat en de Dorpsstraat tot en met zondag 10 november afgesloten voor doorgaand verkeer.
Het spoor in Vught wordt deels verdiept aangelegd. Om ervoor te zorgen dat de kabels en leidingen, die onder het spoor doorlopen, niet in de weg liggen tijdens de werkzaamheden voor de bouw van de verdiepte ligging moeten de kabels en leidingen die nu onder het spoor liggen een stuk dieper komen te liggen.
Wat gaat er precies gebeuren?
Een combiboring is een boortechniek die wordt gebruikt om ondergrondse kabels en leidingen aan te leggen. De boring heeft een beginen eindpunt. Het beginpunt van de boring ligt op de Helvoirtseweg tussen huisnummer 80 t/m 120. Op dit beginpunt staat de boorstelling. Het eindpunt van de boring ligt tussen huisnummer 22 t/m 46.
De omleidingen staan op onderstaande kaartjes aangegeven.
Fase 1: 2 september tot en met 29 september
In deze periode wordt de boring uitgevoerd. De Helvoirtseweg is tussen het begin- en eindpunt afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers kunnen wel over de Helvoirtseweg rijden, eventueel via een omleiding.
Fase 2: 30 september tot en met 10 november Nu de mantelbuizen onder het spoor zijn doorgeboord, worden de kabels en leidingen weer aangesloten op de huizen. Tijdens deze periode is de Helvoirtseweg tussen het beginen eindpunt afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers kunnen wel over de Helvoirtseweg rijden, eventueel via een omleiding.
Inloopavonden
In de week vóór de werkzaamheden organiseert ProRail inloopbijeenkomsten bij het informatiecentrum aan de Eschestraat 1 (opent op 24 augustus): • Maandag 26 augustus tussen 15.00 uur en 18.00 uur • Dinsdag 27 augustus tussen 16.00 uur en 20.00 uur • Woensdag 28 augustus tussen 16.00 uur en 20.00 uur
Meer informatie
ProRail maakt gebruik van de BouwApp. Daar delen zij planning, de werkzaamheden en de voortgang van het werk. Via de BouwApp kunt u ook vragen stellen. De app is beschikbaar voor iOS en Android. U kunt ook naar een website gaan: www.debouwapp/projects/phsvught
Contact
U kunt ook contact met ProRail opnemen via [email protected] of bel 0800 - 776 72 45 (gratis). Meer informatie over het project vindt u op www.prorail.nl/vught.