FC Den Bosch huurt speler van Bayern Munchen

21 aug , 10:59 Sport
unnamed
FC Den Bosch huurt de 20-jarige David Jonathans voor één seizoen van de Duitse topclub FC Bayern München. De geboren Apeldoorner heeft de Luxemburgse nationaliteit en kan op zowel de linker als rechtervleugel worden ingezet. Jonathans maakte hoofdzakelijk deel uit van het tweede team van Die Bayern. Afgelopen juni speelde Jonathans zijn eerste twee A-interlands voor Luxemburg. Sinds zijn vijftiende komt hij al uit voor de vertegenwoordigende jeugdteams van zijn vaderland.
David Jonathans: “Ik hoorde dat FC Den Bosch op zoek was naar een buitenspeler die een bepaalde rol kon invullen. Via Bernard hoorde ik dat ze vonden dat ik in dat profiel paste. Het is fijn om weer terug in Nederland te zijn en heb er zin in om minuten te mogen maken voor FC Den Bosch!”
Technisch directeur Bernard Schuiteman: “Nadat duidelijk was dat Kévin Monzialo er een tijdje uit zou liggen, hebben we snel gereageerd. We willen voor alle posities meerdere opties in onze selectie hebben. We zijn dus heel blij dat we met FC Bayern München ook snel tot overeenstemming konden komen over de huur van David. Hij heeft de snelheid die je wilt op de vleugels en kan diepte in het spel leggen. Dat is een eerste vereiste voor de speelstijl die we voor ogen hebben. Daarnaast is David technisch vaardig en heeft hij een goede voorzet in de beide benen. Met zijn Nederlandse roots is er geen sprake van een taalbarrière. Dankzij de opgedane ervaring in de opleiding van een absolute topclub en in de sterke Regionalliga, zal David zich ongetwijfeld snel thuis voelen in onze selectie en bij de club.“