FC Den Bosch geeft 2-0 voorsprong weg

Een doelpuntrijke wedstrijd op zondagmiddag in Stadion De Vliert heeft geen punten opgeleverd voor FC Den Bosch. Een 2-0 voorsprong werd door Go Ahead Eagles omgebogen naar  2-3. De ploeg van Jack de Gier heeft de drie punten meegenomen naar Deventer.

De bal ging rollen op een zonnige zondagmiddag in Stadion De Vliert. De wedstrijd was nog geen minuut bezig toen Berden een grote kans kreeg op het randje van het vijfmetergebied. Deze poging werd heel knap gekeerd door Van der Steen. Ook Den Bosch liet vlug van zich horen, een steekbal van Rodrigues zette Brouwers voor de keeper. De bal ging rakelings naast. Na een rommelige aanval van de bezoekers kwam FC Den Bosch via Verbeek gevaarlijk eruit. De aanvoerder legde de bal terug op de rand van de zestien waar Felida de bal in de rechterbovenhoek schoot. Een zowaar zondagsschot zette de thuisploeg op voorsprong.

Het spel schommelde heen en weer tot dat Luuk Brouwers links op het veld een strakke voorzet in de zestien van de Eagles gaf. Bouyaghlafen zette zijn hoofd tegen de bal en scoorde, zo werd de marge in Stadion De Vliert voor even op twee gezet. Dit was immers niet heel lang. De eerste aanval na de aftrap was gelijk raak. Berden schoot 2 minuten na de goal Bouyaghlafen al de aansluitingstreffer erin. De uitploeg zocht gelijk naar de gelijkmaker, een afstandsschot van Gino Bosz werd doormiddel van een mooie duik van Van der Steen gekeerd. De uitploeg zocht voor de rust nog nadrukkelijk naar de gelijkmaker, ook Corboz weet net niet het doel van Van der Steen te vinden. Een schermutseling vlak voor de rust in het strafschopgebied leverde ook niks op en zo was de ruststand 2-1.

De bezoekers kwamen de tweede helft gretig uit de kleedkamer. Ze zette hoogdruk wat leidde tot een communicatie fout achterin bij Den Bosch. Van der Venne profiteerde van deze fout en zette de bezoekers langszij. Na de sterke openingsfase van de bezoekers kwam er meer strijd in het spel van de kant van Den Bosch. Hierdoor kwam de thuisploeg steeds meer in balbezit. Een rommelige fase volgde waar ook de kansen uitbleven. Na een paar pogingen uit standaardsituaties kwam er een grote kans voor Corboz. Corboz werd door Van der Venne bedient en schoof de bal langs Van der Steen. Hierdoor kwamen de bezoekers voor het eerst deze middag op voorsprong.

De slotfase begon met een poging van Bouyaghlafen, de buitenspeler vond net niet de verre hoek. Den Bosch ging steeds nadrukkelijker het goal van Verhulst opzoeken wat een mooie slotfase beloofde.  Bouyaghlafen kreeg vijf minuten voor tijd een kans op de gelijkmaker, de buitenspeler kreeg doormiddel van een hakbal de bal maar het schot mistte kracht. De druk nam nog meer toe op het goal van Verhulst. Een mooie poging van Rodrigues leek naar de bovenhoek te gaan maar een mooie duik van Verhulst voorkwam dit. In de derde minuut van de vier minuten extra stiftte Navrátil de bal op de lat waardoor de wedstrijd bijna definitief beslist was. Het laatste gevaar van de wedstrijd kwam van de kant van FC Den Bosch. Een vrije trap van Van der Winden werd weggewerkt door Verhulst. Zo nam de uitploeg de drie punten mee naar Deventer.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.