Winst voor Vughtse hockeyers en voetballers

Foto: Pixabay

Het was een mooi sportief weekend voor de Vughtse voetballers en hockeyers. De eerste teams van de heren en dames van MOP en de mannen van Zwaluw VFC en Real Lunet wonnen allen hun wedstrijd.

MOP Heren – Soest – 10-2

De mannen van MOP hebben zonder problemen deze competitiewedstrijd gewonnen. Volgens coach Jip van Maastrigt werd er heel goed gespeeld. “De eerste helft hebben we fantastisch hockey laten zien. Van Lindenberg scoorde voor rust al drie keer. De andere doelpunten waren van Jonathan Eerden en Garssen. In de tweede helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, maar toch hebben we het nog goed gedaan. Van Lindenberg scoorde nog twee keer en verder werd de score uitgebreid door Bobby Sips, Smulders en Smits-Van Ooyen. Ik hoop dat we de rest van de competitie zo doorgaan.”

Geuselt Sport – Real Lunet – 2-5

Zonder al te veel moeite won Real Lunet de laatste bekerwedstrijd van deze ronde. “We hebben weinig weggegeven en kregen een paar mooie kansen.” aldus coach Glenn Simon. “Voor rust kwamen we al op ruime voorsprong door mooi uitgespeelde treffers van Djordi Meerveld, twee keer Guillermo Le Couvreur en Kiley Thijs. Na rust hadden we een iets mindere fase en kregen we twee doelpunten tegen door een fout in de verdediging en een mooie vrije trap van de tegenstander. Dejan Cockalo maakte er uiteindelijk 2-5 van. In deze bekerronde zijn we als eerste geëindigd in de poule. We zijn nu klaar voor de competitie.

Gestel – Zwaluw VFC – 1-2

Zwaluw VFC heeft alle bekerwedstrijden in de eerste ronde gewonnen en gaat door voor de volgende ronde. “We hebben het vandaag niet heel erg moeilijk gehad.” zegt coach John Laponder. “Halverwege de eerste helft maakte Quinten van Haaren de openingstreffer. In de tweede helft werd eerst de gelijkmaker gemaakt, maar vijf minuten voor het einde scoorden we alsnog het winnende doelpunt. Die hadden we eigenlijk eerder moeten maken.” Laponder is al met al tevreden over de voorbereiding voor de competitie begint. “Volgende week is het voor het echie. Dan spelen we thuis tegen BVV, fysiek een pittige wedstrijd.”

MOP Dames – RHV Leonidas – 2-1

In een spannende wedstrijd haalden de Vughtse dames de overwinning binnen. “Tess Olde Loohuis opende de score in de eerste helft uit een corner.” zegt trainer Roeland de Laat. “Na rust kwamen we al snel op gelijke stand door een strafbal van Leonidas. Colette de Beaumont zorgde uiteindelijk voor de winst. Het was geen hele goede wedstrijd. Er waren kansen aan beide kanten en er werd met veel inzet gespeeld. Een gelijkspel was misschien eerlijker geweest, maar we hebben drie punten gehaald uit de eerste thuiswedstrijd en dat is positief. Volgende week moeten we tegen Nijmegen, een wedstrijd die we op papier moeten kunnen winnen.”

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen