Sportweekend: Helvoirt geeft in zes minuten winst weg

Foto: Kees Vos Fotografie

Helvoirt gaf zondag in zes minuten tijd de winst weg. Ook Real Lunet zag een voorsprong om zeep geholpen worden. Zwaluw V.F.C. zette de goede reeks voort en is nog steeds ongeslagen.

V.V. Helvoirt – Hilvaria: 2-3

Hilvaria was voor rust voetballend iets beter, maar toch stond Helvoirt na vijfenveertig minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong. Na een kwartier scoorde Menno van Hattum toen hij na drie pogingen de bal achter de keeper kreeg. Op slag van rust maakte Max Meijer met een hard schot de tweede treffer. De tweede helft bleef redelijk gelijk opgaan al had Helvoirt moeite met de druk van de tegenstander. Een kwartier voor einde veranderde het ineens. In zes minuten tijd scoorde Hilvaria drie keer en liet Helvoirt met lege handen achter. Volgende week speelt Helvoirt om 14.00 uur in Oosterhout tegen T.S.C.

Real Lunet – Uno Animo: 2-2

Coach Carol Derby was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd tegen Uno Animo. “We geven hier twee punten weg. In de achttiende minuut kwamen we op voorsprong door een doelpunt van Enes Sonay. We konden door een strafschop ook de 2-0 maken, maar deze misten we. Door een domme fout achterin werd het wel 1-1. Uiteindelijk scoorde Uno Animo ook de 1-2 en liepen we achter de feiten aan. Gelukkig maakte Jung vlak voor tijd nog de 2-2. Maar na ons eerste doelpunt hadden we gewoon uit moeten lopen.” Volgende week speelt Real Lunet uit tegen W.S.C.

R.K.D.V.C. – Zwaluw V.F.C.: 2-4

Zwaluw V.F.C. heeft ook de derde competitiewedstrijd gewonnen en volgens coach John Laponder was dat terecht. “Wij zijn iets verder dan de tegenstander. R.K.D.V.C. kwam wel op voorsprong, maar vlak voor rust maakte Martin de Laat de gelijkmaker. Een paar minuten na rust bracht hij ons op voorsprong door een strafschop goed binnen te schieten. Julius Emmanuel zorgde voor een nog grotere voorsprong. In de fase erna mistten we veel kansen. Zoals bijna iedere week, hadden we het gewoon eerder af moeten maken. R.K.D.V.C. scoorde nog de aansluitingstreffer, maar in blessuretijd maakte Dylan Laponder het definitief af.” Volgende week speelt Zwaluw V.F.C. op zaterdagavond om 19.00 uur thuis tegen O.D.C.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen