Zwaluw V.F.C. uitgeschakeld in bekertoernooi

Zwaluw V.F.C. heeft de finale van het bekertoernooi net niet gehaald. De Vughtse ploeg speelde 3-3 tegen Groen Wit, maar trok in de strafschoppenserie net aan het kortste eind. Komende week kan Zwaluw V.F.C. echter wel een ander feestje vieren, want dan kan de ploeg kampioen worden in de derde klasse.

Met ruim driehonderd supporters toog Zwaluw V.F.C. naar Breda om de halve finale van het bekertoernooi te spelen. In de eerste helft kwamen de Vughtenaren op voorsprong dankzij een treffer van Steffan Moes. Op slag van rust scoorde Groen Wit echter twee keer achter elkaar en waren de rollen ineens omgekeerd. Na rust bracht opnieuw Moes de spanning weer terug door de gelijkmaker te scoren. Beide ploegen streden met hartstocht om de winst. Dat leidde in de 65e minuut tot de voorsprong van Groen Wit, maar een paar minuten later ook weer tot de 3-3 van Tommy Krete. Na negentig minuten spelen stond deze stand nog steeds op het scorebord.

Strafschoppen

Geen verlening in deze halve finale, maar direct door naar de strafschoppen. Beide ploegen begonnen hier zeer goed aan. De eerste zes strafschoppen werden van beide kanten onberispelijk ingeschoten. Dat gold ook voor de zevende van Groen Wit, maar bij de zevende van Zwaluw V.F.C. ging het mis voor de Vughtenaren. De voortreffelijke, zestienjarige doelman van Groen Wit, stopte de bal. Hiermee was Zwaluw uitgeschakeld. Desondanks een knappe prestatie van de Vughtse ploeg. Komende week wacht er, als het goed is, alsnog een feestje voor de ploeg. Dan speelt Zwaluw V.F.C. thuis tegen DBN’22 voor het kampioenschap en promotie naar de tweede klasse.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.