FC Den Bosch begint 2024 met gelijkspel

Maandagavond nam FC Den Bosch het op De Herdgang op tegen Jong PSV. Tegen het jeugdelftal van de Eindhovenaren werd met 2-2 gelijk gespeeld.

Door een nieuwe aanwinst in de vorm van doelman Krisztian Hegyi, de terugkomst van verschillende spelers en afwezigheid van anderen was het voorafgaand aan het duel tegen Jong PSV puzzelen voor Tomasz Kaczmarek. De hoofdtrainer bracht drie wijzigingen aan ten opzichte van het voorgaande gewonnen competitieduel tegen SC Cambuur. Krisztian Hegyi mocht een aantal dagen na zijn aankomst bij de club meteen als startende doelman aantreden. Dennis Gyamfi verving de geschorste Rik Mulders. Teun van Grunsven verving Gedion Zelalem op het middenveld.

In de eerste tien minuten kwamen de bezoekers tweemaal gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Kacper Kostorz werd diep gestuurd door Jaron Vicaro, het schot van de spits vloog rakelings naast het doelwit. Hierna werd Kalinauskas in stelling gebracht door Kostorz. Na deze twee mogelijkheden werd Jong PSV gevaarlijk met een schot van afstand, maar debutant Hegyi keerde de bal met een mooie duik. Toen Jong PSV even later weer van afstand schoot wist Hegyi weer te keren. De tweede redding nog mooier dan de eerste.

Na 26 minuten werd Kacper Kostorz diepgestoken door Jaron Vicario. De Poolse goalgetter wist met perfecte timing de buitenspelval te omzeilen, de aanvaller ging 1 op 1 de doelman voorbij en schoot in het open doel raak. De voorsprong was te pakken.

Tien minuten voor rust maakt Jong PSV een doelpunt. Uneken werkt de voorzet van Rovers binnen, maar maakt hierbij te nadrukkelijk contact met doelman Hegyi waardoor het doelpunt afgekeurd wordt. De stand blijft 0-1. Dit wordt uiteindelijk ook de ruststand.

Acht minuten na rust wist Jong PSV de gelijkmaker binnen te werken. Een voorzet vanaf de zijkant werd van dichtbij binnengeschoten door Simons.

Op het uur kreeg Tomas Kalinauskas de uitgelezen kans om te voorsprong weer terug te pakken. Op aangeven van Vicario ging de vleugelaanvaller 1 op 1 maar de doelman van de beloftenploeg wist zijn inzet te keren.

In de 67e minuut schoot Jong PSV zichzelf naar een 2-1 voorsprong. Het schot van Uneken werd nog aangeraakt door doelman Hegyi, maar de debuterende doelman kon niet voorkomen dat de bal binnen rolde.

Een kwartier voor tijd kreeg FC Den Bosch een aantal kansen om gelijk te maken, echter wist doelman Schiks de schoten van de Bossche aanvallers te keren.

In de 85e minuut was het dan eindelijk raak. FC Den Bosch maakte de gelijkmaker. Vanuit een goede hoekschop kopte Kostorz snoeihard binnen. De bezoekers gingen hierna nadrukkelijk opzoek naar de winnende. Het verlossende winnende doelpunt werd echter niet meer gemaakt, aan de inzet lag het niet. In de absolute slotfase creëerde FC Den Bosch nog een aantal kansen maar het geluk was niet aan hun zijde. FC Den Bosch reist met één punt terug naar de Brabantse hoofdstad.

De volgende wedstrijd wordt op vrijdag 19 januari om 20.00 uur gespeeld, thuis tegen hoogvlieger Roda JC. Tickets voor de wedstrijd zijn beschikbaar via de ticketsite. Ook is het nog steeds mogelijk een halve seizoenkaart aan te schaffen voor de tweede helft van dit seizoen.

Jong PSV: Schiks, Rovers, Kuhn, Jimenez (81. Dams), Oppegard, Land, Simons, Abed, Uneken, Nassoh, Bars (81. Kwaaitaal)
FC Den Bosch: Hegyi, Van den Bogert, De Groot, Van Grunsven (73. Kotzebue), Vicario, Kalinauskas (73. Boumassaoudi), Maas, Henning, Ogbaidze (82. Ikeshita), Gyamfi, Kostorz

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.