Roda JC op bezoek in De Vliert

Foto: Kees Vos Fotografie

De eerste thuiswedstrijd van het jaar staat op het programma. Roda JC wordt de eerste ploeg die dit jaar op bezoek komt in De Vliert. Vrijdag wordt er om 20.00 uur afgetrapt.

FC Den Bosch begon de derde periode met een overwinning, SC Cambuur werd in eigen huis met 3-1 verslagen. Hierna werd op De Herdgang met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong PSV. Spits Kacper Kostorz maakte in de voorgaande twee duels maar liefst drie doelpunten, alle drie de doelpunten waren op aangeven van buitenspeler Jaron Vicario. Stan Maas en Sebastiaan van Bakel waren de andere doelpuntenmakers tegen SC Cambuur. FC Den Bosch hoopt de ongeslagen reeks in de derde periode voort te zetten.

Supporters van Roda vinden hun club terug op de derde plaats op de ranglijst, dit ondanks een wedstrijd minder gespeeld te hebben dan de ploegen om hen heen. De Koempels doen dit seizoen serieus mee in de promotiestrijd. Roda JC heeft in de derde periode nog maar één wedstrijd gespeeld. Dit omdat hun vorige wedstrijd tegen FC Eindhoven afgelast werd in verband met een onbespeelbaar veld door vorst. Roda JC speelde voor de winterstop hun laatste wedstrijd, op bezoek bij Helmond Sport werd in een spektakelstuk met 3-3 gelijkgespeeld. Giannis Botos maakte een hattrick namens Helmond Sport. Namens Roda werden doelpunten gemaakt door Maximilian Schmid, Enrique Pena-Zauner en Walid Ould Chikh. Laatstgenoemde huurling van FC Volendam schoot in de allerlaatste minuut de gelijkmaker binnen, waardoor de Limburgse ploeg toch nog een punt overhield aan hun laatste bezoek aan Noord-Brabant.

Van de laatste drie thuiswedstrijden tegen Roda JC werd er één verloren en werden er twee gewonnen, waaronder een 7-0 overwinning in 2021. In 2022 schoot Soufyan Ahannach de winnende 1-0 binnen in de 86e minuut. Diezelfde Soufyan Ahannach was in de 7-0 overwinning ook al goed voor twee assists en een doelpunt. Hopelijk wordt er vrijdag weer gewonnen.

De wedstrijd van morgen begint om 20.00 uur in Stadion De Vliert. Op alle tribunes zijn er nog kaarten beschikbaar. Nog geen kaartje? Ga dan naar de ticketsite en bemachtig er snel een. De loketten buiten het stadion zijn ook geopend vanaf 19.00 uur. Tot dan.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen