Thuiswedstrijd FC Den Bosch tegen Jong AZ

Vrijdagavond neemt FC Den Bosch het in eigen huis op tegen Jong AZ. De beloftenploeg uit Alkmaar is momenteel het hoogst geklasseerde beloftenteam in de Keuken Kampioen Divisie.

Vorige week nam FC Den Bosch het in Den Haag op tegen ADO. In deze wedstrijd verloor FC Den Bosch haar ongeslagen status in de derde periode door met 3-0 te verliezen. FC Den Bosch kon geen vuist maken deze wedstrijd, waar tegenover stond dat Jari Vlak, Henk Veerman en Henri Koudossou namens ADO wel wisten te scoren.

Jong AZ ging afgelopen maandag op bezoek bij de beloftes van FC Utrecht op Sportcomplex Zoudenbalch. In deze zeer vermakelijke wedstrijd werden, evenredig over beide teams, maar liefst vier strafschoppen toegewezen. Zowel in de eerste als in de tweede helft kregen beide ploegen een vrije schietkans van elf meter. Ook in het benutten van deze kansen waren de twee beloftenploegen gelijkwaardig. Namens Jong FC Utrecht werd een strafschop gemist door Jesse van de Haar, en werd er een wel binnengeschoten door Silas Andersen. Nick Koster nam beide strafschoppen voor Jong AZ, zijn eerste was doeltreffend maar zijn tweede werd gekeerd door doelman Andreas Dithmer. Verder maakte talent Ro-Zangelo Daal namens Jong AZ nog een doelpunt, waardoor de ploeg uit Alkmaar met 1-2 wist te winnen.

De laatste keer dat FC Den Bosch in eigen huis tegen Jong AZ speelde werd er overtuigend met 3-0 gewonnen. In 2022 was het binnen twee minuten al raak, toen Danny Verbeek op aangeven van Evan Patoulidis raakschoot. Toen bleef het rustig tot de rust. Terwijl de tweede helft nog geen twee minuten oud was, was het weer raak voor FC Den Bosch. Joey Konings kon een rebound van dichtbij binnenwerken voor de 2-0. Op het uur werd de eindstand op het scorebord gezet. Uit een hoekschop ontstond een ouderwetse scrimmage voor het doel, waaruit middenvelder Steven van der Heijden doeltreffend uit kon halen. De 3-0 was een feit.

We spraken een dag voor de wedstrijd met hoofdtrainer Tomasz Kaczmarek, die nog terugblikte op de wedstrijd van zondag: “Het is heel simpel. ADO was erg goed en wij waren niet goed genoeg. Als we met dit soort ploegen mee willen kunnen, moeten we op ons best zijn.” De hoofdtrainer was duidelijk over de wedstrijd van morgen: “Het beste medicijn is een driepunter tegen Jong AZ. Iedereen die morgen naar het stadion komt zal een hardwerkend team zien, wat er alles aan doet om drie punten over de streep te trekken. Al het werk en het vertrouwen wat we opgebouwd hebben de laatste weken laten we niet zomaar gaan na een nederlaag.

De wedstrijd  begint om 20.00 uur in Stadion De Vliert. Op alle tribunes zijn er nog kaarten beschikbaar. Nog geen kaartje? Ga dan naar de ticketsite en bemachtig er snel een. De loketten buiten het stadion zijn ook geopend vanaf 19.00 uur. Ben je er niet bij? Dan is de wedstrijd te volgen via zowel het ESPN schakelkanaal, als via de social media pagina’s. Ook is de wedstrijd voor het eerst te zien via ESPN Watch!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.