Geen doelpunten bij FC Den Bosch – Jong AZ

FC Den Bosch nam het op vrijdagavond in eigen huis op tegen Jong AZ. In een wedstrijd waarin FC Den Bosch de kansen aaneen reeg, werd er niet gescoord. 0-0 in De Vliert.

In de basiself twee wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van zondag in Den Haag. Luke Mbete en Mees Laros waren beiden niet wedstrijdfit en werden vervangen door Vieiri Kotzebue en Shalva Ogbaidze.

FC Den Bosch kwam binnen de minuut al voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Jong AZ. Een steekpass richting Vieiri Kotzebue werd door doelman Kuijsten net op tijd onderschept. In de openingsfase bleef FC Den Bosch nadrukkelijk de weg naar voren zoeken. Na zeven minuten kreeg Ogbaidze een schietkans in de zestien. Zijn schot was te slap en kan eenvoudig worden opgepakt door de doelman.

Enkele minuten later kreeg FC Den Bosch haar grootste kans. Jaron Vicario stak Kotzebue de diepte in. De nummer 9 schatte de bal op waarde en snelde richting de doelman, met de bal aan zijn voet. Kotzebue schoot vanuit de hoek, maar miste op een haar.

Op een enkel afstandsschot na, wat een metertje over ging, had Jong AZ weinig in te brengen in het eerste kwart van de wedstrijd. FC Den Bosch begon fel, zette druk naar voren en creëerde de kansen. Het meeste gevaar kwam uit steekballetjes op de voorste drie, maar na een minuut of twintig kwam het gevaar uit een hoekschop. Kacper Kostorz kopte op doel, maar de bal belandde in de handen van doelman Kuijsten.

Het spel leek in de fase die volgde wat rustiger te worden. Beide ploegen probeerden, maar kwamen niet tot kansen. Een individuele actie van Salah-Eddine Oulad M’hand na 34 minuten zorgde voor verandering. De middenvelder speelde zich met een technisch hoogstandje vrij van 2 directe tegenstanders en ging met de bal aan zijn voet richting het doel. Vanaf randje 16 haalde de middenvelder uit met links. De bal ging rakelings naast. Vijf minuten later was het weer de nummer 10 met de kans. Ditmaal een schot met rechts, vanuit een iets lastigere hoek. Doelman Kuijsten moest zich strekken om de bal tot hoekschop te verwerken.

Enkele minuten voor rust kreeg FC Den Bosch de grootste kans van de eerste helft. Na een fraaie aanval werd door Ricardo Henning de bal op Kostorz gelegd. De spits had de bal voor het intikken, maar schoot recht op de doelman.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. FC Den Bosch creëerde de kansen en bepaalde veelal het spelbeeld. In de 49e minuut resulteerde dat bijna in de openingstreffer. Kotzebue schoot van dichtbij op de doelman. De rebound werd door Vicario ingeschoten, maar op wonderbaarlijke wijze werd ook deze poging niet verzilverd.

Op het uur kreeg Jong AZ een strafschop. Scheidsrechter Smit zag een overtreding van Van Grunsven in de zestien en legde de bal op de stip. Kewal ging achter de bal staan en plaatste de bal in de hoek. Doelman Hegyi koos de goede hoek en pakte de penalty!

FC Den Bosch werd niet van de wijs gebracht door dit moment en bleef de overhand in het spel houden. Na 70 minuten kwam er weer een grote kans voor FC Den Bosch. Vanuit de scrimmage na een hoekschop schoot Kostorz uit de draai. Zijn poging trof geen doel. Even later was het Stan Maas met een schot vanuit de tweede lijn. Zijn inzet werd gekeerd.

Op weg naar het einde werd Jong AZ nog tweemaal gevaarlijk. Een kopbal vanuit een corner werd gepakt door Hegyi en een van richting veranderd schot belandde net naast het doel.

Kaczmarek wisselde in de tweede helft vijf keer, waarvan het meerendeel aanvallend, wat moest zorgen voor nieuw elan.

Toch was het Jong AZ wat in de eerste minuut van de blessuretijd de eerste kans van het slotakkoord kreeg. Na geklungel achterin kon de ingevallen Gerold vanuit een lastige hoek schieten. Een prachtig getimede tackle van Stan Maas zorgde er echter voor dat er geen schot op doel kwam.

Zo krijgt FC Den Bosch grote kansen, maar weet het niet te scoren. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Dan is in Doetinchem De Graafschap de tegenstander. Tot dan!

FC Den Bosch: Hegyi, Kotzebue (61. Leijten), Oulad M’hand (61. Boumassaoudi), De Groot, Van Grunsven, Vicario (85. Kalinauskas), Mulders (80. Gyamfi), Maas, Henning (80. Ikeshita), Ogbaidze, Kostorz

Jong AZ: Kuijsten, Esteves, Stam, Dekker, Engel (46. Mastoras), Postma, Kewal (63. Kalisvaart), Kwakman, Koster (65. Kerssens), Smit (87. Gerold), Daal

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.