Opnieuw geen punten voor FC Den Bosch

FC Groningen kwam op maandagavond op bezoek in De Vliert. In de tweede helft kwam FC Den Bosch op voorsprong, maar bleef uiteindelijk met lege handen. 1-4. FC Den Bosch kent één wijzing ten opzichte van de wedstrijd tegen De Graafschap. Yuya Ikeshita vervangt op het middenveld de afwezige Salah Oulad M’hand.

Na een tamelijk rustige openingsfase waarin beide ploegen afwachtend voor de dag kwamen, was het FC Den Bosch met het eerste gevaar van de wedstrijd. Vieri Kotzebue worstelde zichzelf knap door de verdediging van FC Groningen maar zijn voorzet kwam niet bij een teamgenoot. Een scrimmage in minuut 17 zorgde voor een gevaarlijke situatie voor FC Den Bosch, een verre inworp van Nick de Groot bleef hangen in de zestienmeter van de uitploeg maar er kon niet van worden geprofiteerd.

In minuut 22 was de eerste echte kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. Teun van Grunsven kopte de bal rakelings over het doel van de ploeg uit Groningen. In de minuut die daarop volgde drong de uitploeg aan. Uit enkele hoekschoppen wist FC Groningen echter niet echt gevaarlijk te worden.

In de 25e minuut wist FC Groningen gevaar te stichten voor het doel van FC Den Bosch. Leandro Bacuna kwam gevaarlijk naar binnen, haalde uit, maar plaatste de bal namens de uitploeg net naast het doel.

FC Den Bosch bleef gevaarlijk uit hoekschoppen. Een gevaarlijke indraaiende hoekschop leidde een nieuwe hoekschop in voor FC Den Bosch. De tweede hoekschop zorgde voor een schietkans voor Yuya Ikeshita, de afgevallen bal werd echter rakelings naast geschoten door de middenvelder. In het restant van de eerste helft bleef de thuisploeg solide verdedigen dit resulteerde in een helft waarin beiden ploegen tot weinig grote kansen kwamen.

FC Den Bosch begon scherp aan de tweede helft. Een gevaarlijke voorzet van Nick de Groot wist geen teamgenoot te bereiken. Enkele seconde later plaatste Vicario de bal net naast het doel. Uit de omschakeling wist de ploeg uit het Noorden gevaarlijk te worden. Romano Postema haalde uit maar wist het net ook niet te vinden, zijn inzet ging net naast. De wedstrijd golfde op en neer. Enkele minuten na de gevaarlijke kans voor Romano Postema wist Jaron Vicario niet te scoren de buitenspeler kon een mooie aanval van de thuisploeg niet belonen met een doelpunt.

In de 55e minuut was het zo ver. Na geweldig voorbereidend werk van Nick de Groot kwam Kacper Kostorz vrij in de zestien. De Poolse spits haalde vanuit een lastige hoek uit en knalde de bal overtuigend tegen de touwen. Zo stond de thuisploeg na een goede start in de tweede helft op een 1-0 voorsprong.

Enkele momenten voor het doel van FC Den Bosch bleven ongevaarlijk. In de 66e minuut ging het echter alsnog mis. Rui Mendes drukte door op doelman Krisztiàn Hegyi. De doelman schoot de bal ongelukkig tegen de doorjagende aanvaller aan. De bal verdween via de doorlopende Mendes miraculeus achter de doelman en zo kwam FC Groningen op 1-1. Enkele minuten later was het weer raak voor de uitploeg. Een voorzet kwam op het hoofd van Romano Postema die met zijn kopbal de 1-2 op het scorebord wist te zetten.

In minuut 75 leek FC Groningen de wedstrijd in het slot te gooien. De uitploeg schoot de derde van de avond binnen. Na een inzet van Romano Postema wist doelman Krisztiàn Hegyi de bal goed te keren. De inzet kwam echter via de keeper van FC Den Bosch ongelukkig voor de goal en zo kon Rui Mendes uit de rebound de 1-3 noteren.

Direct na de 1-3 was er ondanks de achterstand een bijzonder moment aan de zijde van de thuisploeg. Captain Danny Verbeek speelde sinds vorig jaar April al niet meer, maar wist na lang blessure leed zijn opwachting te maken.

In de extra tijd wist FC Groningen zelfs nog een 4e treffer te maken. Romano Postema schoot de bal binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 1-4.

Aanstaande vrijdag speelt FC Den Bosch de derby tegen TOP Oss. Deze wedstrijd wordt helaas gespeeld zonder uitpubliek.

FC Den Bosch: Hegyi, Van den Bogert (76. Henning), Ikeshita (76. Boumassaoudi), Kotzebue (76. Verbeek), De Groot, Van Grunsven, Vicario, Mulders (84. Gyamfi), Maas, Ogbaidze, Kostorz.

FC Groningen: Jurjus, Pelupessy (57. Duarte) , Rente, Hove, Bacuna, Schreuders (88. Emeran) , Määttä (70. Blokzijl) , Van Bergen (88. Lien), Postema, Valente (57. Mendes), Peersman.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.