Vanavond speelt FC Den Bosch de derby in Oss op bezoek bij TOP

Eerder dit seizoen werd er met 1-0 gewonnen in eigen huis. FC Den Bosch hoopt deze derby twee keer te winnen dit seizoen. Afgelopen maandag speelde FC Den Bosch in eigen huis tegen FC Groningen. In deze wedstrijd kregen beide ploegen in de eerste helft niet heel veel kansen. In de tweede helft kwam FC Den Bosch goed uit de startblokken.

Na een aantal mogelijkheden was het Nick de Groot die een voorzet afleverde bij spits Kacper Kostorz. De Pool wist hier wel raad mee en schoot raak. Tien minuten later ging het achterin mis waardoor Rui Mendes de gelijkmaker maakte voor FC Groningen. Enkele minuten later kopte Romano Postema de bezoekers op voorsprong. Een kwartier voor tijd noteerde Rui Mendes zijn tweede en Groningen hun derde van de wedstrijd. In de extra tijd maakte FC Groningen nog de 1-4. Dit bleek ook de eindstand te zijn.

TOP Oss ging vorige week vrijdag op bezoek bij De Graafschap. In deze wedstrijd bleven kansen maar komen voor de thuisploeg. Toch kon De Graafschap pas net voor rust op voorsprong komen. Simon Colyn zette Tristan van Gilst voor de doelman, de aanvaller schoot vijf minuten voor rust de 1-0 binnen. Na een uur werd de score verdubbeld. Philip Brittijn zijn schot werd gekeerd Mike Havekotte, maar de rebound werd binnengeschoten door Simon Colyn. Een kwartier voor tijd bracht TOP Oss de spanning terug in de wedstrijd. Joshua Zimmerman gaf een goede voorzet die hard binnengekopt werd door Grad Damen. Na de aansluitingstreffer volgde er echter geen slotoffensief van de bezoekers. Het bleef 2-1 in Doetinchem.

De eerste wedstrijd van het seizoen was thuis tegen TOP Oss. In deze wedstrijd had FC Den Bosch de overhand over de bezoekers. Het duurde echter wel tot de 68e minuut dat FC Den Bosch tot scoren wist te komen. Via Jaron Vicario kwam de bal bij Kacper Kostorz. De Pool wist de keeper te verassen in de korte hoek en zette de openingstreffer op het bord. In de extra tijd kreeg debutant Mees Laros nog een grote kans. De verdediger kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar zijn inzet werd gekeerd. Zo won FC Den Bosch overtuigend in de vorige ontmoeting met TOP Oss.

We spraken voor de wedstrijd met hoofdtrainer Tomasz Kaczmarek, die nog terugblikte op de wedstrijd van afgelopen maandag: “Het verschil tussen ons goede spel van de eerste 65 minuten en het laatste gedeelte van de wedstrijd was te groot. Er was geen reden om het tegendoelpunt zo’n grote impact te laten hebben op ons team. We stonden er ook na het tegendoelpunt in principe goed voor. We gingen alleen niet goed om met de tegenslag. We moeten beter worden in doorgaan na een tegenslag.” Uiteraard sprak de trainer ook over de derby die vrijdagavond op de planning staat: “Een derby is altijd speciaal, voor de club, voor de traditie en voor de fans natuurlijk. Ik heb in de eerdere wedstrijd zelf gezien wat het betekent voor de fans. We begonnen het seizoen tegen Oss en we wonnen verdiend, wat ons veel vertrouwen gaf. Een derby is een goede kans om een sfeer binnen de club te bepalen. Helaas gaan we zonder supporters naar de wedstrijd, gelukkig kunnen we vandaag bij de training nog de verbinding ervaren met de fans.” Het hele interview is hier te bekijken.

De wedstrijd begint morgen om 20.00 uur in het Frans Heesen Stadion. De wedstrijd is te volgen via het ESPN schakelkanaal en via ESPN Watch. Ook is de wedstrijd te volgen via onze social media kanalen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.