FC Den Bosch gaat op bezoek bij MVV in Maastricht

Zaterdagavond gaat FC Den Bosch op bezoek in Maastricht. Tijdens de interlandperiode wordt in Stadion De Geusselt gespeeld tegen MVV. Vorige week speelde FC Den Bosch in eigen huis tegen Willem II. Het vertrouwen was hoog na de eerder met 1-2 gewonnen derby tegen TOP Oss. Tegen Willem II kregen de Bosschenaren echter les in effectiviteit.

De bezoekers uit Tilburg kwamen in de 12e minuut op voorsprong toen Jesse Bosch binnenschoot. Enkele minuten later viel een voorzet van Salah-Eddine Oulad M’Hand binnen bij de tweede paal waardoor de thuisploeg weer op voorsprong kwam. Tien minuten later kwamen de bezoekers weer op voorsprong toen Jeredy Hilterman uit een hoekschop raak kopte. Toen de tweede helft tien minuten oud was scoorde diezelfde Hilterman zijn tweede van de wedstrijd. In blessuretijd schoot Tommy St. Jago nog een vierde binnen voor de bezoekers. Hierdoor verloor FC Den Bosch deze derby met 1-4.

MVV speelde vorige week zondag in eigen huis tegen lokale rivaal Roda JC. In deze wedstrijd scoorde Arjen van der Heide het openingsdoelpunt uit een vrije trap. De wedstrijd ging aardig op en naar met kansen voor beide partijen. De tweede helft was tien minuten oud toen Václav Sejk de 0-2 binnen schoot na een prima combinatie. Net geen tien minuten later werd de wedstrijd volledig beslist door Arjen van der Heide, de vleugelaanvaller kon ongehinderd doorlopen en schoot van randje zestien de 0-3 op het scorebord. Zo verloren zowel FC Den Bosch als MVV vorige week respectievelijk een derby in eigen huis met drie doelpunten verschil.

Eerder dit seizoen speelden FC Den Bosch en MVV tegen elkaar in Stadion De Vliert. In de eerste helft van deze wedstrijd had FC Den Bosch vrijwel alle kansen maar wist de thuisploeg deze niet te benutten. Kort na rust kwam MVV op voorsprong toen Ferre Slegers raak kopte uit een strakke voorzet van Nabil El Basri. Een kwartier later wist FC Den Bosch zichzelf toch te belonen voor alle kansen die ze gecreëerd hadden. Jaron Vicario schoot van afstand en wist doelman Romain Matthys te passeren. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers voor de tweede keer op voorsprong. Nabil El Basri snelde de zestien in en haalde uit. Doelman Joey Roggeveen kreeg zijn arm nog wel tegen de bal maar kon het schot niet voldoende keren, waardoor de bal het doel in stuiterde. Wederom toonde FC Den Bosch veerkracht. Tien minuten voor tijd kopte Kacper Kostorz de gelijkmaker binnen uit een voorzet van Jaron Vicario. Twee minuten later gaf Nick de Groot een lage voorzet die ook binnen werd gewerkt door Kacper Kostorz. In twee minuten draaide FC Den Bosch de wedstrijd volledig om. Deze 3-2 voorsprong werd vastgehouden en zo wist de thuisploeg te winnen van MVV.

Morgen zal FC Den Bosch er alles aan doen, om ook deze wedstrijd tegen MVV winnend af te sluiten. Tomasz Kaczmarek: “Het zal een soortgelijke wedstrijd worden als de vorige. MVV is een team wat de laatste wedstrijden punten heeft laten liggen tegen goede tegenstanders. Desondanks vechten ze nog steeds voor play-offs, wat nog steeds een realistisch doel is voor ze.”

FC Den Bosch zal in ieder geval geen beroep kunnen doen op Krisztián Hegyi, Shalva Ogbaidze, Ilias Boumassaoudi en Jaron Vicario. Het viertal is momenteel niet inzetbaar vanwege interlandverplichtingen.

Er wordt zaterdag om 20.00 uur, helaas zonder onze supporters, afgetrapt in Stadion De Geusselt. De wedstrijd is te zien via ESPN Watch. Ook is de wedstrijd te volgen via onze socialmediakanalen.