FC Den Bosch gaat maandag op bezoek bij Jong AJAX

FC Den Bosch speelt maandagavond tegen het beloftenteam van Ajax Amsterdam. Er wordt om 20.00 afgetrapt op Sportcomplex De Toekomst.

Vorige week vrijdag speelde FC Den Bosch in eigen huis tegen hoogvlieger FC Dordrecht. In een wedstrijd zonder al te veel kansen wisten de bezoekers net voor rust op voorsprong te komen toen ‘T Zand van afstand raak schoot. De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen Mbayo, na een combinatie uit een standaardsituatie, de 0-2 binnen schoot. Een paar minuten voor het uur schoot ‘T Zand de 0-3 binnen. Hierna speelde FC Dordrecht nog een aantal kansen bij elkaar maar zette het niet aan om de score uit te breiden. FC Den Bosch wist ook geen vuist te maken, waardoor een slotoffensief en eventuele comeback uitbleven. In Stadion De Vliert werd met 0-3 verloren van De Schapekoppen.

Jong Ajax ging vorige week vrijdag op bezoek bij FC Emmen. De beloftenploeg uit Amsterdam speelde in het eerste halfuur veel kansen bij elkaar. Tien minuten voor rust was het dan ook Jong Ajax dat op voorsprong kwam door een fraai afstandschot van Agougil. In de tweede helft herpakte de thuisploeg zich en kwam FC Emmen op gelijke hoogte. Pouwels kopte een hoge bal perfect in de loop voor Ubbink. Middenvelder Ubbink schoot de 1-1 binnen. Hierna was de wedstrijd echt los, Bernadou maakte enkele minuten later de 2-1 door een afvallende bal in een keer op de slof te nemen. Toen Jong Ajax even verslagen leek pakte Agougil de ploeg bij de arm. De middenvelder van Jong Ajax stak het halve middenveld over en schoot vervolgens van afstand zijn tweede van de wedstrijd binnen. Toch mocht het niet baten voor de Amsterdammers, tien minuten na de gelijkmaker schoot Smeets prachtig raak van grote afstand, waardoor FC Emmen weer op voorsprong kwam. Tien minuten later kopte Pouwels ook nog de 4-2 binnen. Dit werd ook de eindstand. Jong Ajax ging zonder punten terug naar de hoofdstad van Nederland.

Wedstrijden tegen Jong Ajax lijken gegarandeerd spektakel op te leveren. Zo werd het eerder dit seizoen, door twee doelpunten van Kostorz en één doelpunt van Mulders, 3-3 in De Vliert. Namens Jong Ajax scoorde Gooijer tweemaal en wist Godts een strafschop te benutten. De ontmoeting daarvoor eindigde met een 4-2 stand op het scorebord. Ahannach scoorde namens FC Den Bosch, waarna Hato en Hlynsson een 1-2 ruststand op het scorebord zetten. Na rust scoorde Konings twee doelpunten en schoot Hammouti in de slotfase nog de 4-2 binnen. Ook vorig seizoen op Sportcomplex De Toekomst was er geen tekort aan doelpunten. Na een kwartier schoot Rasmussen de Amsterdammers op voorsprong en tien minuten voor rust verdubbelde Fitz-Jim de score voor de thuisploeg met een schot van afstand. Möller bracht vijf minuten later de Bosschenaren terug in de wedstrijd door op aangeven van De Groot binnen te schieten. De tweede helft van deze wedstrijd was net zo open als de eerste. Na vijf minuten scoorde Vos van afstand voor de thuisploeg. FC Den Bosch gaf razendsnel antwoord op deze treffer door zelf ook weer te scoren, Van Grunsven plaatste de bal in de verre benedenhoek buiten bereik van doelman De Graaff. Na een overvloed aan kansen aan beide kanten krulde Rasmussen namens Jong Ajax de 4-2 binnen. Een kwartier voor tijd maakte Aertssen van Jong Ajax een eigen doelpunt, waardoor de wedstrijd weer spannend werd. Vijf minunten later schoot Möller zijn tweede en FC Den Bosch haar vierde treffer van de wedstrijd binnen waardoor de 4-4 stand op het scorebord verscheen. Met deze stand werd uiteindelijk ook afgesloten. In de laatste drie ontmoetingen tussen deze twee teams werd gemiddeld meer dan zes keer gescoord per wedstrijd. Oftewel, spektakel is bijna gegarandeerd wanneer deze twee ploegen tegenover elkaar staan.

Tomasz Kaczmarek: “Van Jong Ajax weten we allemaal dat ze op maandagavond altijd in een andere samenstelling kunnen spelen. Dat maakt ons niks uit. We moeten er zelf gewoon alles aan doen om op ons best te zijn. De vorige wedstrijd tegen Jong Ajax hadden we onder controle. We speelden goed en hadden de wedstrijd moeten beslissen. Toch ging het mis op het einde. Dat is iets wat natuurlijk anders moet, maar de manier waarop we destijds gespeeld hebben moeten we maandag ook laten zien.”

Er wordt maandag om 20.00 uur op Sportcomplex De Toekomst afgetrapt. De wedstrijd is te zien op ESPN 3. Ook is de wedstrijd te volgen via onze socialmediakanalen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.