Winst voor FC Den Bosch op De Toekomst

Maandagavond speelde FC Den Bosch tegen Jong Ajax. Twee doelpunten van Kacper Kostorz bezorgde de Bosschenaren de overwinning op De Toekomst.

Drie wijzigingen in de basis bij FC Den Bosch. Van den Bogert, Mulders en Verbeek stonden in de basis. Voor Verbeek de eerste keer dat hij in de basis mocht beginnen na zijn langdurig blessureleed. De Bossche aanvoerder zou uiteindelijk net geen uur op het veld staan. Henning, Gyamfi en Ogbaidze verdwenen door deze wijzigingen uit de basis.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van FC Den Bosch. Mulders werd vrijgespeeld, waarna de aanvallende back met zijn handelsmerk actie voorbij zijn directe tegenstander vloog. De vleugelverdediger gaf vervolgens een voorzet die door Oulad M’Hand in de handen van doelman De Graaff gekopt werd. Vijf minuten later kregen de Bosschenaren nog een kans. Na hoog druk zetten werd de veroverd diep op de helft van tegenstander Jong Ajax. Vicario won de bal en gaf deze af aan Zelalem. De middenvelder zijn schot werd geblokkeerd en ging achter voor een hoekschop. Uit deze hoekschop speelde FC Den Bosch nog een grote kans bij elkaar. Vicario gaf een voorzet vanaf rechts die door De Groot naast gekopt werd.

Vijf minuten voor rust nam FC Den Bosch verdiend de leiding. Na een aanval over veel schijven speelde Vicario de bal vooruit op Mulders. De vleugelverdediger van FC Den Bosch gaf de bal strak voor op topscorer Kostorz. De Poolse spits zijn poging werd geblokkeerd maar Jong Ajax kon niet voorkomen dat hij nog een keer uit kon halen. Het tweede schot van Kostorz vloog tegen het dak van het doel waardoor de bezoekers op een verdiende voorsprong kwamen. Op slag van rust werd Jong Ajax voor het eerst gevaarlijk. Vos pikte de bal op net buiten het strafschopgebied van FC Den Bosch en haalde overtuigend uit. Zijn schot was te wild waardoor het rakelings over het doel van Hegyi vloog.

In de eerste helft had FC Den Bosch de overhand op het veld en kwam het verdiend op voorsprong. De ploegen gingen met een 0-1 tussenstand rusten.

Jong Ajax kwam na rust beter voor de dag en zette FC Den Bosch in de openingsfase van de tweede helft onder druk. Dit resulteerde in schietkansen voor Forbs en Banel. Het schot van Forbs werd geblokkeerd en het schot van Banel vloog naast. Deze speldenprikjes van Jong Ajax lieten wel zien dat de ploeg onder leiding van Hedwiges Maduro wakker was na een matige eerste helft van hun kant.

Jong Ajax was het eerste kwartier van de tweede helft de betere ploeg, toch verdubbelde FC Den Bosch na een uur de score. Brandes probeerde zonder te kijken de bal terug te spelen op zijn doelman, maar hij zag de loerende Kostorz over het hoofd. De spits van FC Den Bosch onderschepte de bal en ging een-op-een met doelman De Graaff. Kostorz ging behendig om de doelman heen en kapte vervolgens nog een verdediger uit, waarna hij de bal rustig in het doel plaatste. De Poolse spits zijn 14e doelpunt van het seizoen zorgde voor een 0-2 tussenstand.

Tien minuten voor tijd kreeg Jong Ajax een grote kans. Na een knappe actie van Vos aan de linkerzijde viel de bal goed voor Fitz-Jim. De middenvelder van de tegenstander haalde uit, maar zijn schot trof de paal. Na de aanraking met de paal vloog de bal voorlangs en weg van het doel. Na deze kans kreeg FC Den Bosch ook vrijwel meteen ook een grote kans. Henning kwam goed door aan de rechterzijde en trok de bal voor. Deze voorzet viel voor de voeten van Boumassaoudi. De jeugdinternational van Marokko haalde direct uit, maar zijn schot werd gepakt door doelman De Graaff.

Een echt slotoffensief van Jong Ajax bleef uit, waardoor er ook geen eretreffer meer kwam. FC Den Bosch won dankzij twee doelpunten van Kacper Kostorz en door middel van solide verdedigend werk met 0-2 van Jong Ajax.

Volgende week maandag speelt FC Den Bosch wederom een uitwedstrijd tegen een belofteploeg. Ditmaal tegen Jong FC Utrecht. Tot dan!

Jong Ajax: De Graaff, Gooijer (63. Alders), Brandes, Janse, Martha, Vos, Banel, Agougil (71. Charid), Rijkhoff, Fitz-Jim, Forbs (71. Boerhout)

FC Den Bosch: Hegyi, Van den Bogert, Zelalem (77. Henning), Oulad M’Hand (66. Laros), Verbeek (58. Ogbaidze), De Groot, Van Grunsven, Vicario, Mulders, Maas, Kostorz (77. Boumassaoudi)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.