FC Den Bosch pakt een punt tegen NAC Breda (2-2)

FC Den Bosch speelde in een goedgevulde Vliert tegen NAC Breda. In de tweede helft werd een achterstand rechtgezet. 2-2 William van Overbeek bracht maar een wijziging aan in de basiself. Danny Verbeek keerde terug in de ploeg. Dat ging ten koste van Shalva Ogbaidze.

De openingsfase van de wedstrijd was rommelig. Beide ploegen zochten de weg naar voren, maar kwamen niet tot uitgespeelde kansen. Het spel golfde op en neer.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor NAC Breda. Na 20 minuten ging de uitploeg in overtal op de counter. Via Omarsson kon Omgba vanaf de achterlijn de bal voortrekken. De bal leek binnengewerkt te kunnen worden, maar een alles-of-niets-tackle van Oulad M’Hand voorkwam een doelpoging. Zelalem werkte weg en het gevaar was voor even geweken.

Vijf minuten later was daar het gevaarlijkste moment van FC Den Bosch tot dan toe. Met een welbekende stop-and-go stuurde Rik Mulders zijn tegenstander het bos in en snelde hij richting de achterlijn. Een scherpe, harde, lage voorzet wist Nick de Groot net niet te bereiken.

De aanval erna was wel raak. Rik Mulders gaf vanuit achteruit een harde pass richting Danny Verbeek. De captain liet de bal via een fraai overstapje lopen voor Salah Eddine Oulad M’Hand. Onze nummer 10 zocht de 1-op-1 met Martina op, dribbelde de 16 in en schoot vanuit een lastige hoek raak in de verre hoek. 1-0 voor FC Den Bosch!

De uitploeg wist voor de rust de stand nog gelijk te trekken. Na 39 minuten kreeg NAC een hoekschop. Vanuit deze corner plofte de bal bij de tweede paal binnen via Tom Boere. Op slag van rust wisten de bezoekers ook nog de voorsprong te nemen. Na een rommelige situatie voor het doel van de Bosschenaren schoot Boyd Lucassen de 1-2 binnen.

In de tweede helft bleven grote kansen uit. Tot de 72e minuut. Doelman Van de Merbel kreeg een hoge bal teruggespeeld, hij probeerde deze ineens weg te peren maar hij raakte de bal ontzettend ongelukkig. Kacper Kostorz kon de bal ineens binnenwerken, waardoor de gelijke stand weer op het scorebord verscheen!

Enkele minuten na de gelijkmaker kreeg NAC Breda een grote kans. Een te korte terugspeelbal werd in eerste instantie gekeerd door Hegyi. Maar de bal viel alsnog voor de voeten van aanvaller Omarsson. De IJslander leek de bal in open doel te kunnen tikken maar hij schoof de bal voorlangs. Ook FC Den Bosch werd snel weer gevaarlijk. Boumassaoudi nam de bal prachtig aan de zestien in, hij schoot hard maar wist alleen het zijnet te vinden.

Na deze korte kansenregen ging de wedstrijd weer liggen. In de slotfase wisten beide ploegen geen aanspraak te maken op de overwinning. Het bleef gelijk in De Vliert.

Volgende week speelt FC Den Bosch een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.

FC Den Bosch: Hegyi, Van den Bogert, Mbete, Zelalem (83. Ikeshita), Oulad M’Hand (60. Boumassaoudi), Verbeek (46. Ogbaidze), De Groot, Van Grunsven, Vicario, Mulders, Kostorz (90. Van Bakel)
NAC Breda: Van de Merbel, Lucassen, Van den Bergh, Garbett (80. Kuijper), Omarsson, Martina, Boere (71. Haugen), Jensen, Royo Castell, Omgba, Janosek

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.