Assistent-trainer en clubman William van Overbeek (49) langer bij FC Den Bosch

Foto: Fotografie: Zeno Kerste

FC Den Bosch heeft het contract van assistent-trainer William van Overbeek opengebroken. De geboren Bosschenaar had nog een contract tot en met 30 juni 2025. Met de nieuwe overeenkomst blijft Van Overbeek tot tenminste medio 2028 aan FC Den Bosch verbonden.

Van Overbeek is sinds 11 april bezig aan zijn derde periode als tijdelijke eindbaas bij de Bossche eerstedivisionist. Hij was eerder interim-hoofdtrainer in 2021 en in het voorjaar van 2023. Van Overbeek stond tot nu toe in dertien competitiewedstrijden aan het roer bij het Bossche vlaggenschip.

Van Overbeek begon zijn carrière bij FC Den Bosch 21 jaar geleden in de jeugdopleiding van de club. In 2006 maakte Van Overbeek een uitstapje naar het amateurvoetbal. Na vier jaar afwezigheid keerde hij in 2010 terug bij FC Den Bosch. In 2020 koos Van Overbeek definitief voor de senioren. Hij werd hoofdtrainer van respectievelijk Jo19, Jo18 en Jo21. Sinds de winterstop van het seizoen 2022-2023 is Van Overbeek fulltime werkzaam in de technische staf van FC Den Bosch 1.

William van Overbeek: “Ik vind het fantastisch dat FC Den Bosch mijn contract voor het tweede jaar op rij openbreekt om het tussentijds te verlengen. Dat voelt tegelijkertijd als een voorrecht, een warm bad en een prachtig compliment! Want dit is wat ik het liefste doe, bij de club waar ik dat het liefste doe. Sinds ik halverwege vorig seizoen fulltime deel uit maak van de technische staf van de hoofdmacht, heb ik mezelf binnen – en mede dankzij – een staf van professionals kunnen verbeteren als trainer. Bij de A-selectie kan ik mijn drive om op te leiden combineren met de winambities van een eerste team. Die combinatie ligt me en door de club gevraagd worden hier aan bij te dragen, is een eer. Mijn belangrijkste motivatie is en blijft om dienstbaar te zijn aan het team en om de achterban gelukkig te maken met voetbal dat hen aanspreekt.”

Technisch directeur Bernard Schuiteman: “William is in de eerste plaats een uitstekende en complete voetbaltrainer die altijd verantwoordelijkheid toont. Er is tegenwoordig veel data beschikbaar voor trainers. De kunst is de juiste informatie op het juiste moment op de juiste manier aan te bieden aan de juiste speler en aan het team als geheel. William heeft dat vermogen. Daarnaast wil hij als man van de club winnen vanuit de eigen identiteit van FC Den Bosch. Dat vinden wij belangrijk. William draagt uit waar FC Den Bosch voor staat. De normen waarden, emotie en beleving die bij onze clubcultuur horen zijn in zijn leiderschapsstijl ingeweven. William laat nu ook opnieuw zien dat hij snel een positieve focus op de spelersgroep kan overdragen. Dat samen is een krachtige mix voor een moderne voetbaltrainer. William is dé stabiele factor in het primaire proces van het team en wij hopen dat hij dat nog heel lang blijft.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen