Traditioneel lastige uitwedstrijd voor FC Den Bosch

FC Den Bosch is drie wedstrijden ongeslagen, na het gelijke spel tegen NAC Breda en de overwinningen op Jong Ajax en Jong FC Utrecht. VVV-Venlo wordt in Venlo de volgende tegenstander voor de Bosschenaren. Een traditioneel lastige uitwedstrijd.

Vorige week vrijdag speelde FC Den Bosch in eigen huis voor veel toeschouwers tegen NAC Breda. In de 26e minuut was het Danny Verbeek die met veel gevoel de bal met buitenkant voet verlengde en deze zo direct in de loop van Salah-Eddine Oulad M’hand legde. De huurling van Arsenal zette het vervolgens op een lopen met de bal aan zijn voet. Na enig draaiwerk schoot hij de bal in tegendraads in de linkerbenedenhoek. Hierna knokte NAC zich terug in de wedstrijd, zowel Tom Boere als Boyd Lucassen scoorde namens de bezoekers uit Breda. Twintig minuten voor tijd kwamen de Bosschenaren weer op gelijke hoogte. Een inworp van NAC Breda werd hoog teruggespeeld op Pepijn van de Merbel. De doelman van NAC probeerde deze lastige bal ineens weg te werken, maar zijn poging werd onderschept en ineens binnengekopt door Poolse goalgetter Kacper Kostorz. De huurling van Pogón Szczecin scoorde zijn 15e doelpunt van het seizoen, en werd hiermee de eerste buitenlandse Bosschenaar die dit aantal wist te bereiken sinds Fabio Caracciolo in 2009/2010. De wedstrijd eindige in een 2-2 gelijkspel. Hierdoor bleven de Bosschenaren wel voor de derde wedstrijd achter elkaar ongeslagen, waarvan ze er twee wonnen.

VVV-Venlo speelde afgelopen maandag in Wijdewormer tegen de beloftenploeg van AZ. Op het AFAS Trainingscomplex kreeg de thuisploeg na vier minuten al een rode kaart nadat Lewis Schouten een tackel inzette op het gezicht van Levi Smans. De middenvelder werd enige tijd behandeld aan zijn gezicht maar kon hierna toch verder. In de 19e minuut nam de talentvolle middenvelder van VVV sportieve revanche door de bal op het middenveld op te vangen, hierna drie spelers voorbij te lopen om tot slot de bal al vallend achter doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro te schuiven. Ondanks de voorsprong en het man meer voordeel leken de bezoekers uit Venlo niet echt controle te hebben voor de wedstrijd. Na ruim een uur was het Denso Kasius die de thuisploeg weer op gelijke hoogte zette. De rechtsback dribbelde het strafschopgebied in en haalde overtuigend uit. Een kwartier voor tijd kreeg Jong AZ een strafschop nadat er een overtreding werd gemaakt op Enoch Mastoras. Jayden Addai ging achter de bal staan en schoot deze vervolgens rustig achter doelman Delano van Crooij. VVV-Venlo verloor met vrijwel een hele wedstrijd een man meer voordeel van Jong AZ. Hiermee leek de ploeg uit Venlo ook de kans op play-offs te verspelen. VVV staat momenteel op de 13e plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Eerder dit seizoen speelde FC Den Bosch tegen VVV-Venlo in Stadion De Vliert. De Bosschenaren begonnen prima aan deze wedstrijd. Binnen een kwartier ontving Ilias Boumassaoudi de bal aan de linkerzijde. De Marokkaanse jeugdinternational kapte naar binnen en vond met een geplaatste bal de rechterzijde van het doel. De 1-0 was een feit. Hierna mengde de bezoekers zich meer in de wedstrijd maar echte kansen bleven uit voor de ploeg uit Venlo. Na rust was het echter een pijnlijke dubbelslag in enkele minuten van VVV-Venlo die de Bosschenaren de das om deed. In de 47e minuut wist Dylan Timber de kruising te vinden met een volley en een minuut later schoot Martijn Berden raak in de verre hoek. In twee minuten tijd werd een 1-0 voorsprong weggegeven en stond het zomaar 1-2 voor de bezoekers. Net voor het uur kreeg Nick de Groot een grote kans om de gelijkmaker binnen te schieten. Een schot van Jaron Vicario werd gepareerd door doelman Jan de Boer, maar de bal viel zo voor de voeten van linksback Nick de Groot. Het schot van de back ging echter hoog over het doel. Ruim twintig minuten voor tijd kreeg middenvelder Gedion Zelalem een rode kaart nadat hij een stevig overtreding maakte op het middenveld. Hierna wist FC Den Bosch met een man minder geen aanspraak meer te maken op een gelijkmaker.

FC Den Bosch heeft het traditioneel lastig in Venlo. De laatste overwinning in De Koel dateert van 12 maart 2004. Alle negen KKD-duels tussen beide ploegen op Venlose bodem, eindigde in een nederlaag voor de Bosschenaren.

Er wordt vrijdag om 20.00 afgetrapt in Covebo Stadion – De Koel -. De wedstrijd is te volgen via het ESPN schakelkanaal en live te bekijken via ESPN Watch. Ook is de wedstrijd te volgen via de socialmediakanalen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.