FC Den Bosch presenteert uitshirt gebaseerd op werk Jheronimus Bosch

22 jun , 15:02 Sport
fc den bosch
FC Den Bosch heeft het nieuwe uittenue voor het seizoen 2024-2025 gepresenteerd. Het shirt is geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch, wiens werk wereldwijd te bewonderen is. De vele schetsen, schilderijen en kunstwerken van Jheronimus Bosch komen in het shirt terug als patroon. Om het gevoel van de schetsen te versterken, is gekozen voor een papyrus-achtige kleur.
Jheronimus Bosch (ca. 1450 – 1516) is een icoon voor de stad ’s-Hertogenbosch. Zijn werk is in de hele stad terug te vinden. Ook buiten de landsgrenzen is er veel waardering voor het werk van Bosch. Van Parijs tot Washington en van Madrid tot Venetië. Over de hele wereld is zijn werk te bewonderen in kunstgalerijen. Bosch was voor zijn tijd een vooruitstrevende kunstenaar. Als vernieuwer van de beeldtraditie gaf hij op fantasievolle wijze invulling aan gangbare (religieuze) motieven. Zijn werk schuurde en was op het randje. Een randje dat ook wel eens aan FC Den Bosch kleeft. De prints op het shirts zijn schetsen en delen van werken van Bosch, waarin de kijker steeds nieuwe elementen kan ontdekken. In de nek is De Vogel Met De Brief terug te vinden. Een subtiele verwijzing naar één van de meest herkenbare figuren van Bosch. Het shirt en de campagne zijn tot stand gekomen in samenwerking met het Jheronimus Bosch Art Center. Ook tijdens het seizoen krijgt deze samenwerking een vervolg.
Jheronimus Bosch Art Center
Het internationale kennis- en ervaringscentrum Jheronimus Bosch Art Center is een unieke eerbetuiging aan de kunstenaar Jheronimus Bosch die rond 1450 is geboren en in 1516 is gestorven in ’s-Hertogenbosch. Bezoekers kunnen hier de kunstenaar, zijn werk en zijn leven ontdekken en verkennen. Het Jheronimus Bosch Art Center is een multifunctioneel centrum. Het biedt niet alleen onderdak aan een moderne expositie over de middeleeuwse kunstenaar, maar ook aan een podium voor concerten en optredens, moderne kunst, een bibliotheek, educatorium en vergaderzalen. Ook kan de bezoeker shoppen in een exclusieve winkel. Het centrum is leuk en interessant om te bezoeken: het past prima in “een dagje ‘s-Hertogenbosch”. Ook is het de plaats voor educatie, studie en onderzoek; voor scholieren, studenten en wetenschappers. Meer weten over het JBAC? Klik hier!
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan.