FC Den Bosch op jacht naar punten bij VVV Venlo

25 okt , 10:29 Sport
fcdb graafschap 4322
Kees Vos Fotografie
Vrijdagavond speelt FC Den Bosch in het Covebo Stadion – De Koel – tegen VVV-Venlo. Na de nederlaag tegen FC Volendam zijn de Bosschenaren in Limburg uit op eerherstel.
Afgelopen dinsdag speelde FC Den Bosch een uitwedstrijd in een andere hoek van Nederland. De Bosschenaren begonnen sterk in Volendam en beloonden zichzelf met een vroege goal. Byron Burgering dribbelde voorbij twee Volendammers en plaatste de bal vervolgens met een leep balletje in de verre hoek: 0-1. Lang kon FC Den Bosch niet genieten van de voorsprong. Brandley Kuwas schoot drie minuten na de Bossche openingstreffer de gelijkmaker tegen de touwen. Na de hectische openingsfase kwam er meer rust in het spel van beiden teams. Geduldiger werd er gezocht naar een opening. In minuut 35 vond FC Den Bosch deze. Een goal uit het boekje, waarbij de backs van de Bosschenaren het krediet verdienen. Rik Mulders trok de bal strak voor op de inlopende Nick de Groot, die zijn tweede van de week binnenliep.
De Bosschenaren gingen met een voorsprong de rust in en dus was er reden tot optimisme. Lang duurde dit optimisme niet. FC Volendam kwam gretig uit de kleedkamer en zette FC Den Bosch met de rug tegen de muur. Hoog druk zetten werd gecombineerd met zorgvuldig voetbal. Het leek wachten op een gelijkmaker. In minuut 59 viel die dan ook. Xavier Mbuyamba probeerde het met een schot uit de tweede lijn. Mees Bakker stond op het verkeerde been en kon niks meer betekenen: 2-2. Een gelijkspel leek het hoogst haalbare in Volendam. FC Den Bosch hield lang stand maar in minuut 84 ging het alsnog mis. Kersverse Volendammer Elvis Manu kopte een klutsbal binnen: 3-2.
Tegenstander VVV-Venlo verloor de laatste wedstrijd in eigen huis tegen FC Dordrecht. De Venlonaren kwamen nog wel op voorsprong via een doelpunt van Thijme Verheijen. Net als FC Den Bosch afgelopen dinsdag kon VVV-Venlo niet lang genieten van de voorsprong. Een eigen goal van Emmanuel Gyamfi gooide roet in de feestvreugde. Diezelfde Gyamfi zal er tegen De Bosschenaren niet bij zijn. In minuut 22 trok de verdediger van VVV-Venlo aan de noodrem met een rode kaart als vervolg. Zo speelde FC Dordrecht een groot deel van de wedstrijd tegen tien man. Op wilskracht scoorde de Venlonaren nog wel de 2-1, waarmee de ruststand was bepaald. Na rust was Jaden Slory namens FC Dordrecht te machtig voor de defensie uit Venlo. Zijn twee doelpunten zorgde voor de einstand: 2-3.
VVV-Venlo verloor slechts één van de laatste elf Keuken Kampioen Divisie-duels met FC Den Bosch, maar dat was wel de laatste ontmoeting: 2-3. Op 26 april maakte Kacper Kostorz, in dat duel, laat de winnende treffer. Andere doelpuntenmakers aan Bossche zijde waren Oulad M’Hand en Jaron Vicario.
Waar FC Volendam een onorthodoxe 4-3-3 hanteert zal VVV-Venlo aantreden in een klassiekere variant. Volgens trainer David Nascimento is zijn ploeg goed voorbereid: “We zijn nu al vier maanden bezig en hebben vaker tegen dit soort teams gespeeld. In principe weten we precies wat we moeten doen”, Aldus de coach van FC Den Bosch. Toch is de trainer (van de periode) op zijn hoede: “VVV-Venlo kan goed voetballen en bezit daarnaast de nodige vechtlust. Uit bij FC Volendam winnen ze op wilskracht, de links en rechtsbuiten bleven maar rennen. Dit toont karakter binnen het team.”
De wedstrijd is live te zien op ESPN 4. VVV-Venlo – FC Den Bosch begint om 20:00 en is ook te volgen via de socials van FC Den Bosch.