Uitduel FC Den Bosch tegen Jong AJAX

30 aug , 12:40 Sport
roda fc den bosch uitvak2 scaled qj0v5qrys4biasxey685xtxffi65v2r5hkeli23fao
Na het gelijke spel tegen MVV en de ruimte zege op Jong AZ, staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Op vrijdagavond gaat FC Den Bosch op bezoek bij Jong Ajax.
Vorige week speelde FC Den Bosch in eigen huis gelijk tegen MVV. Nadat de Bosschenaren via Gravenberch op voorsprong kwamen, werd in de tweede helft toch een tegentreffer geïncasseerd. FC Den Bosch kreeg de meeste én de beste kansen van de wedstrijd, maar vergat zichzelf te belonen. Zo eindigde de wedstrijd tegen de ploeg uit Maastricht in 1-1. Nascimento: “In de eerste helft hadden we de wedstrijd onder controle, tegen een goed team. Een ervaren team. In de tweede helft kantelt het spel, zeker na die goal. Dat kan echt niet, daar hebben we uitgebreid over gesproken. Maar wij kunnen door onze speelwijze voldoende creëren. Dat hebben we ook gedaan. Door de kansen niet af te maken hebben we MVV eigenlijk in de wedstrijd te laten.
Tegenstander Jong Ajax is nog ongeslagen in het seizoen. In de openingswedstrijd werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong PSV en in wedstrijd nummer 2 werd er gelijkgespeeld tegen MVV Maastricht. Vorige week wisten de beloften ook hun eerste wedstrijd te winnen. FC Eindhoven werd met 0-3 verslagen. Al vroeg in de wedstrijd kwam Jong Ajax op 0-1. Julian Rijkhoff benutte een strafschop. In de tweede helft breidde de ploeg de score uit. Rijkhoff was voor de tweede maal trefzeker na 66 minuten en in de slotfase tekende Faberski voor de eindstand. 0-3. Nascimento: “Jong Ajax is een ploeg die natuurlijk van achteruit op wil bouwen. Je kunt je niet voorbereiden op welke spelers op het veld staan, maar de speelwijze is altijd hetzelfde. We zijn voorbereid op de wedstrijd”
Vorig seizoen pakte FC Den Bosch het volle pond in Amsterdam. Twee doelpunten van Kacper Kostorz waren voldoende voor de zege. FC Den Bosch is in vorm tegen beloftenteams. FC Den Bosch bleef ongeslagen in hun laatste acht ontmoetingen met Jong-teams (W3, G5) en won de laatste drie. Niet eerder won FC Den Bosch vier keer op rij van een beloftenploeg.
De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te zien op ESPN Watch.