112

Weekoverzicht: opnieuw ongeval rotonde Esscheweg

Foto: Pixabay

Het was vorige week opnieuw druk met meldingen voor brandweer, politie en ambulance. Onder andere een zwaar ongeluk op de beruchte rotonde aan de Esscheweg en een autobrand op de N65.

Op de rotonde aan de Esscheweg met de Vijverbosweg vond afgelopen week opnieuw een ongeval plaats tussen een vrachtwagen en een fietser. De vrachtwagenbestuurder, onbekend met de situatie op de beruchte rotonde, zag de fietser over het hoofd. Deze kwam ten val en werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Ook waren er ongevallen op de Helvoirtseweg en de Boslaan ten hoogte van de IJzeren Man. Op de afrit A2 sloeg een bestelwagen over de kop. De bestuurder kon zelf uit de wagen komen en werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Brandweer

De brandweer van Cromvoirt kwam in actie voor een gaslekkage aan de Vogelkerslaan in Vught. Bij werkzaamheden was het dopje van de gasleiding geraakt. De brandweer dichtte het gat tot Enexis de leiding kwam maken. Ook kwam er een melding binnen van brandgerucht bij de Brederodekazerne, maar dit bleek loos alarm. De brandweerlieden uit Helvoirt moesten een autobrand op de N65 blussen. Een automobilist reed ter hoogte van het kruispunt Helvoirt, toen zijn auto in brand vloog, waarschijnlijk door een technisch mankement. De man kon de auto gelukkig op tijd verlaten. Ook werd de waterwagen van het korps ingezet voor een palletbrand in Den Bosch.

Reanimatie

Het Vughtse korps kwam afgelopen weekend in actie voor assistentie bij een reanimatie. Omdat de brandweer vaak eerder aanwezig kan zijn bij een spoedsituatie, dan de ambulance, kan de brandweer sinds 1 oktober ook opgeroepen worden om ter plaatse te komen bij een reanimatie. De brandweer kan dan alvast starten met reanimeren, in afwachting van de ambulance.

Jeugdbrandweer

In Vught waren tijdens het weekend veel brandweerwagens te zien. Niet omdat er een grote ramp plaatsvond, maar omdat er jeugdwedstrijden waren. Jeugdkorpsen uit het hele land waren naar Vught gekomen om op verschillende plekken een opdracht uit te oefenen. Onder andere op het politiebureau in Vught en diverse basisscholen.

Politie

De politie is meerdere keren uitgerukt voor een persoon op het spoor. Het betrof steeds dezelfde persoon die vrijheden kreeg van de instelling. Er wordt gewerkt aan een goede oplossing voor cliënt en anderen. Op verschillende locaties in Vught is afgelopen week een bestuurlijke controle uitgevoerd. Het betrof een integrale controle met onder andere politie, gemeente en Enexis. Daarbij werden ook speurhonden ingezet. Er zijn geen bijzonderheden aangetroffen. Bij het Kruidvat aan het Moleneindplein werd een verdachte aangehouden voor winkeldiefstal.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen