Progressief ’96 zoekt in Vught aansluiting bij PvdA-GroenLinks en D66

Foto: Progressief '96

Vooruitlopend op de gemeentelijke herindeling van Haaren in 2021 heeft het bestuur van Progressief 96 (P96) in de periode tussen oktober 2018 en mei 2019 op basis van een analyse van de verkiezingsprogramma’s kennismakingsgesprekken gevoerd met 18 geestverwante politieke partijen in Vught, Boxtel, Oisterwijk en Tilburg.

Doel van die gesprekken was om voor elk dorp c.q. nieuwe gemeenten helder te krijgen met welke politieke partijen P96 zich zodanig verwant voelt dat het daar bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen nauw mee willen samenwerken. De uitkomsten van die gesprekken zijn in de maanden mei, juni en juli door het bestuur besproken met de raadsfractie en de twee P96 wethouders.

Voor Vught heeft P96 gekozen voor samenwerking met PvdA-GroenLinks en D66. Ook werd er in het traject gesproken met Gemeentebelangen, maar het bestuur van P96 heeft niet gekozen voor samenwerking met die partij. In de maanden september tot en met december worden de contacten met PvdA-GroenLinks en D66 geïntensiveerd door middel van bezoeken aan raads- en achterbanvergaderingen. Uiteindelijk zal dit resulteren in persoonlijke keuzes van de (eventueel nieuwe) leden van P96, zodat ook in de kandidatenlijsten en verkiezingsprogramma’s helder zichtbaar wordt dat het progressieve gedachtegoed gewaarborgd is in de nieuwe gemeentes.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen