Vaten met drugsaval gedumpt in Cromvoirt

In Cromvoirt zijn woensdagavond een groot aantal vaten met drugsafval gedumpt. Rond 23.30 uur werden brandweer en politie gealarmeerd, voor de drugsdumping aan het Pepereind tussen Vught en Cromvoirt.

Een beveiliger van de militeren kazernes aan de Lunettenlaan die met een surveillance ronde bezig was rond de kazerne vond de vaten en waarschuwde de hulpdiensten. De vaten lagen op een zandpad aan het pepereind op het terrein van de voormalige vuilstort van Cromvoirt. Diverse van de aangetroffen vaten lekte drugsafval en bovendien rookte meerdere vaten.

Brandweerlieden in speciale chemicaliën pakken hebben de situatie zo veel als mogelijk gestabiliseerd door een aantal van de vaten recht te zetten. Helaas lukte dit door het gewicht van de vaten niet bij alle vaten. Het gaat om tien grote vaten van ongeveer 200 liter en een aantal kleineren vaten van rond de 20 liter.

De gemeente is in kennis gesteld en zal zorg moeten dragen voor het opruimen van de vaten met drugsafval. Dit zal door een gespecialiseerd bedrijf moeten gebeuren. Het opruimen van de vaten zal vermoedelijk in de vele duizenden dan al niet tien duizenden euro`s gaan lopen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen die iets van het dumpen van de vaten met drugafval hebben gezien.

Op nagenoeg de zelfde locatie werden begin oktober een grote hoeveelheid met asbest platen gedumpt. Ook toen liep het opruimen in de duizenden euro`s.
Het opruimen van de vaten zal vermoedelijk nog enige tijd in beslag gaan nemen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen