Brand in studentenflat Den Bosch, bewoners geëvacueerd

De brandweer is zondagnacht met meerdere teams uitgerukt vanwege een uitslaande brand in een studentenflat in Den Bosch. Meerdere verdiepingen van het appartementencomplex aan het Carolushof staan in brand. De brand ontstond in een appartement op de hoek van de tweede etage van de flat. Die bewoner was niet thuis.

Het vuur sloeg via het plafond door naar de derde verdieping. De ramen van het appartement waar de brand begon zijn kapot, het appartement daarboven is zwart geblakerd door het vuur en de rook. De rook verspreidde zich door heel de flat. Niet alle bewoners konden daardoor via de trap naar buiten. Ze zijn met een ladderwagen van de brandweer uit het gebouw gehaald.

Pyjama
De flat is geheel ontruimd, het gaat om zestig woningen waar alleenstaanden woonden. 35 van hen waren thuis. “Er wonen veel studenten, we denken dat een deel met Pinksteren naar hun familie is”, zegt een brandweerman.

Hulpdiensten
De brand brak om half drie ’s nachts uit, het vuur greep snel om zich heen. De brandweer gaf Grip 1 af, dat wordt gedaan als samenwerking tussen
hulpdiensten noodzakelijk is. Brandweermannen controleerden of het pand leeg is. Van de 35 bewoners die aanwezig waren, mogen er 24 niet terug. Er staat teveel rook in hun deel van de flat, ook heeft de brandweer meerdere deuren opengetrapt om te controleren of er nog iemand binnen was. Brandweerlieden controleren in ieder huis hoe hoog het koolstofmonoxideniveau is.

Twintig bewoners kunnen niet bij vrienden of familie terecht. Woningcorporatie Brabant Wonen gaat opvang voor hun regelen. Een van de bewoners had corona, die is geïsoleerd van de andere bewoners opgevangen.

Bron: Omroep Brabant.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen