Een kleurrijke samenwerking om kinderen te laten groeien

05 jul , 12:56 Nieuws
20240625 kinderopvang onder de pannen by the image partner 20
Kinder opvang Onder de Pannen
Kinderopvang is zoveel méér dan alleen maar het opvangen van kinderen. Dat bewijst Kinderopvang Onder de Pannen keer op keer. Het is maatwerk, waarbij nadrukkelijk naar de eigen inbreng van de basisschool in kwestie gekeken wordt. Basisschool De Springplank en Onder de Pannen hebben elkaar gevonden in een kleurrijke samenwerking. Daarbij is het uitgangspunt dat ieder kind, op zijn of haar eigen wijze, kan groeien.
Kinderopvang Onder de Pannen en basisschool De Springplank werken sinds enige tijd samen. Die samenwerking leidt tot het bereiken van een belangrijk doel voor beide partijen. Elk kind moet namelijk met een veilig gevoel kunnen starten op de basisschool. Het kind wil én moet daar gezien en gehoord worden. Jonge basisschoolleerlingen zijn nadrukkelijk géén nummer, maar individuen, die zichzelf en hun talenten moeten kunnen ontwikkelen. Daarbij is het van belang dat ze ondersteund worden door alle betrokken. Ouders, leerkrachten én beroepskrachten van de peuteropvang vormen sámen een driehoek, waarbinnen het kind centraal staat.
image0 1
De samenwerking tussen De Springplank en Onder de Pannen bestaat er onder meer uit dat peuters en kleuters samen activiteiten ondernemen. Dat kunnen ze bijvoorbeeld doen door buiten te spelen, maar ook met activiteiten in de school zelf. Daardoor leren ze mét elkaar te spelen én spelend te leren. Bijkomend voordeel is dat de leerkrachten de peuters al leren kennen, voordat zij als 4-jarige in de klas komen. Zo verloopt de overgang van peuteropvang naar basisschool gemakkelijk en vertrouwd. Peuters blijven bovendien op dezelfde plek en hoeven zo niet aan een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en nieuwe lokalen te wennen. Dat vergroot het zelfvertrouwen bij de peuters, waar weer bijdraagt tot hun ontwikkeling.


Goede start
Basisschool De Springplank hanteert als kernwaarden kracht, verbinding en geborgenheid. Deze komen onder andere tot uiting in het ontwikkelen en benutten van talenten, het welkom voelen en gewaardeerd worden op school en trots zijn op jezelf én op elkaar. Daar draagt Kinderopvang Onder de Pannen graag een steentje aan bij. Er wordt in de dagopvang gewerkt met het programma Uk en Puk, boordevol activiteiten voor baby’s, dreumesen en peuters. Dit stimuleert een brede ontwikkeling op allerlei vlakken. De thema’s sluiten aan bij de belevingswereld van jonge kinderen.
Daarnaast wordt er op dinsdag- en donderdagochtend peuteropvang aangeboden. Kinderen van 2 tot 4 jaar zijn dan van 8.30 uur tot 12.00 uur welkom. Het leer- en speelprogramma is afgestemd op de unieke wensen en behoeften van de peuters. Er is ruimte voor persoonlijke begeleiding, die voor ieder kind een zo goed mogelijke start van de basisschool waarborgt. De peuterwerkgroep beschikt hiervoor over gevarieerde educatieve spelmaterialen.
Met de optelsom van de wederzijdse kwaliteiten vormen de school en de kinderopvang een prachtige springplank voor de toekomst van elk kind. Ook voor jouw kind …?
KInderopvang Onder de Pannen
Brabantlaan 75
5262 JH Vught
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan.