FC Den Bosch start 2024 met uitwedstrijd Op De Herdgang

Foto: Kees Vos Fotografie

De winterstop is voorbij en de competitie gaat weer van start. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is dan ook tegen Jong PSV. Op De Herdgang wordt maandag om 20.00 uur afgetrapt.

FC Den Bosch sloot het turbulente 2023 goed af met een overwinning op SC Cambuur. Vervolgens werd de lange oefenwedstrijd tegen Jong FC Utrecht ook gewonnen door de Bosschenaren. Door de betere vorm is het goede gevoel weer terug in de selectie en is de hoop er om de reeks voort te zetten door in Eindhoven een goede wedstrijd te spelen.

Aankomende tegenstander Jong PSV staat op de 16e plaats met maar drie punten meer dan FC Den Bosch. Bij winst kan er dus ook gestegen worden in de ranglijst. De Eindhovenaren hebben in eigen huis de minste punten bemachtigd. Thuis wisten ze twee keer te winnen, maar dat was in augustus. Toen werden Helmond Sport en Telstar verslagen. Dat was dan ook in de beste periode van deze ploeg dit seizoen. Sinds september heeft Jong PSV nog maar een keer gewonnen en zijn de Eindhovenaren echt op zoek naar vorm. Dat biedt mogelijkheden voor de Bosschenaren.

1 september kwam Jong PSV op bezoek. In een volle Vliert schoot FC Den Bosch uit de startblokken door een doelpunt van Ikeshita in de 10e minuut, maar die welverdiende voorsprong werd ook weer snel uit handen gegeven en Jong PSV maakte daar helemaal gebruik van. Voordat een derde van de wedstrijd erop zat hadden de Eindhovenaren het omgedraaid naar 1-2. Later bleek dat helaas ook gelijk de uitslag te zijn.

In het seizoen 2021/2022 werd er voor het laatst uit gewonnen op De Herdgang. Toen zat er weinig verschil tussen de twee ploegen. Een rode kaart een kwartier voor tijd maakte het voor Jong PSV een stuk lastiger. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Jizz Hornkamp daar dan ook ultiem gebruik van te maken door met een karatetrap de bal langs de doelman te tikken. De euforie was groot en de drie punten gingen meer naar Den Bosch. Hopelijk komen die maandag weer mee naar huis.

De wedstrijd van maandag begint om 20.00 uur op De Herdgang. Ben je niet bij de wedstrijd? Dan is de wedstrijd live te zien via ESPN!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen