FC Den Bosch thuis tegen Helmond Sport

FC Den Bosch neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen Helmond Sport. Gekleed in het unieke Oeteldonktenue, zal de ploeg van Tomasz Kaczmarek er alles aan doen om ongeslagen te blijven in de derde periode.

De afgelopen twee wedstrijden eindigden in een doelpuntloos gelijkspel. Zowel in eigen huis tegen Roda JC als op bezoek bij Telstar werd het 0-0. Tijdens de vorige wedstrijd had FC Den Bosch in vooral de eerste helft langdurig de overhand maar wist de ploeg zichzelf niet te belonen met een doelpunt en dus ook niet met de overwinning.

De bezoekers van vrijdag beleven een wisselvallig 2024 tot nu toe. Hun eerste wedstrijd van het jaar ging met 2-0 verloren op bezoek bij FC Dordrecht. Vervolgens wist de ploeg uit Helmond in eigen huis gelijk te spelen tegen Jong PSV, en afgelopen vrijdag met 1-0 te winnen van NAC Breda. In laatstgenoemde wedstrijd was het Keuken Kampioen Divisie topscorer Martijn Kaars die in de 95e minuut de winnende maakte.

De laatste drie ontmoetingen met Helmond Sport eindigden allemaal in een nederlaag voor FC Den Bosch, de Bosschenaren zullen daarom gebrand zijn om vrijdag wel weer te winnen van Bos Peeters zijn ploeg. Eerder dit seizoen werd met 0-1 verloren op bezoek bij Helmond Sport. In een gelijkopgaande wedstrijd was een doelpunt van Giannis Botos  doorslaggevend.

Midweeks speelde FC Den Bosch een oefenduel tegen NAC Breda. Tomasz Kaczmarek sprak voorafgaand aan de wedstrijd tegen Helmond Sport over deze vriendschappelijke wedstrijd. “Het was goed om te zien dat een aantal spelers na hun blessures weer minuten konden maken. Ook zodat zij weer wat meer wedstrijdritme op konden doen”, aldus onze hoofdtrainer. Tomasz Kaczmarek wees drie spelers aan als meest gevaarlijke spelers bij Helmond Sport: “Martijn Kaars, Giannis Botos en Mohamed Mallahi zijn drie spelers die aanvallend het verschil maken voor Helmond. Kaars loopt altijd goed en iedereen in de competitie weet dit, toch is het niet makkelijk om hem af te stoppen”, aldus Kaczmarek over de dreiging van de bezoekers. Het volledige interview met hoofdtrainer Tomasz Kaczmarek is hieronder te bekijken.

Via Instagram konden supporters vragen stellen aan speler Teun van Grunsven. “Twee keer de nul geeft heel veel vertrouwen voor de ploeg. Dit moet eigenlijk elke week een goal zijn”, aldus Teun over de recente uitslagen waarbij FC Den Bosch twee keer geen tegendoelpunt te verwerken kreeg.

De wedstrijd van morgen begint om 20.00 uur in Stadion De Vliert. Op alle tribunes zijn er nog kaarten beschikbaar. Nog geen kaartje? Ga dan naar de ticketsite en bemachtig er snel een. De loketten buiten het stadion zijn ook geopend vanaf 19.00 uur, denk hierbij wel aan een geldig identificatiebewijs. Ben je er niet bij? Dan is de wedstrijd te volgen via zowel het ESPN schakelkanaal, als via onze social media pagina’s. Tot dan!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan