FC Den Bosch wint verhitte derby tegen Top Oss

FC Den Bosch toont veerkracht en wint uitduel tegen TOP Oss. De beladen derby eindigt in 1-2.  FC Den Bosch kent twee wijzingen ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Groningen. Luke Mbete vervangt Stan Maas en Ricardo Henning neemt de plek van Victor van den Bogert in.

De Brabantse derby kende een aftastend begin met weinig grote mogelijkheden. In minuut 15 van de wedstrijd was het eerste echte gevaar voor TOP Oss, Abel Stensrud haalde randje 16 uit maar schoot de bal over het doel van de Bosschenaren. In de omschakeling was het FC Den Bosch met haar eerste kansje. Een schot van Kacper Kostorz leek gevaarlijk te worden maar de bal vloog net over het doel van de thuisploeg. Zo bleef de wedstrijd in de openingsfase in evenwicht.

Het restant van de eerste helft speelde zich veelal af op het middenveld. Een harde wedstrijd gepaard met de nodige overtredingen en gele kaarten, kende zijn kansen vooral met schoten uit de tweede lijn. Beide keepers hadden weinig moeite hun doel schoon te houden.

FC Den Bosch kwam goed de kleedkamer uit. Een fel begin resulteerde in een gevaarlijke situatie voor het doel van TOP Oss. Zo kwam Rik Mulders goed door aan de rechterkant van het veld. De rechtsback haalde knap de achterlijn en wist de bal gevaarlijk voor het doel te brengen, helaas voor FC Den Bosch kon de bal niet verzilverd worden met een doelpunt. Een nieuwe voorzet van Rik Mulders leverde FC Den Bosch de grootste kans van de wedstrijd op. Via een ouderwetse scrimmage belandde de bal bij Tomas Kalinauskas, de aanvaller van FC Den Bosch schoot de bal echter net voorlangs.

In minuut 60 kende FC Den Bosch een geweldig ingestudeerde corner. Na meerdere stations gepasseerd te hebben kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van spits Kacper Kostorz, de Pool haalde koelbloedig uit en zette daarmee ons FC Den Bosch op een 0-1 voorsprong!

in de 77e minuut had TOP Oss zijn eerste kans van de tweede helft. Een lage voorzet zorgde voor een rommelige situatie voor het doel van FC Den Bosch. Het was Grad Damen die van de situatie profiteerde en de gelijkmaker namens de thuisploeg binnen schoot.

Een knotsgekke fase in de wedstrijd bezorgde FC Den Bosch na een verre inworp weer de voorsprong in de wedstrijd. Luke Mbete kreeg nog geen 5 minuten na de gelijkmaker de bal voor zijn voeten in de 16 meter van TOP Oss. De centrale verdediger dacht geen seconde na en knalde de Bosschenaren in de 79e minuut overtuigend op een 1-2 voorsprong. De voorsprong leidde tot frustratie bij de thuissupporters, meerdere bekers werden het veld op gegooid. Dit was aanleiding voor scheidsrechter Erwin Blank om de wedstrijd kort stil te leggen.

In het slot bleef de wedstrijd verhit. FC Den Bosch hield achterin knap stand en wist er via Tomas Kalinauskas zelfs gevaarlijk uit te komen. De aanvaller begon aan een rush op eigen helft en kwam helemaal tot het doel van TOP Oss. De Litouwer leek de beslissing op zijn schoen te hebben maar plaatste de bal op de paal.

FC Den Bosch hield stand en won de beladen derby in Oss met 1-2.

Volgende week speelt FC Den Bosch in eigen huis tegen Willem II.

Top Oss: Havekotte, Pata, Lambrix (63. Mulder), Loukili (86. Troupee), Stensrud (63. Doumtsios), Damen, Nieuwpoort (79. Korte), Van Eijma, Zitman, Allemeersch, Ladan (63. Zimmerman)

FC Den Bosch: Hegyi, Mbete, Ikeshita (80. Van den Bogert), Kotzebue (25. Kalinauskas) De Groot, Van Grunsven, Vicario (80. Laros), Mulders, Henning, Ogbaidze, Kostorz (80. Gyamfi)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.