Vierde periode begint voor FC Den Bosch thuis tegen de koploper

FC Den Bosch begint de vierde periode met een thuiswedstrijd tegen Willem II. Na de overwinning in Oss hopen de Bosschenaren ook dit Brabants onderonsje te winnen.

Vorige week speelde FC Den Bosch de grote derby op bezoek bij TOP Oss. FC Den Bosch wist deze wedstrijd met 1-2 te winnen, hiermee won de ploeg van Tomasz Kaczmarek twee keer in één seizoen van TOP Oss. In de eerste helft van deze wedstrijd werden niet veel kansen bij elkaar gevoetbald. Op het uur wist FC Den Bosch toch de score te openen na een uitstekende combinatie uit een hoekschop. Kacper Kostorz was het eindstation, de Poolse spits schoot zijn twaalfde van het seizoen binnen. TOP Oss kwam uit een ouderwetse scrimmage voor het doel op gelijke hoogte toen Grad Damen raak schoot voor de thuisploeg. FC Den Bosch herpakte zich uitstekend na deze tegenslag. Uit een verre inworp belandde de bal voor de voeten van Luke Mbete. De huurling van Manchester City twijfelde niet en haalde al glijdend uit. Binnen twee minuten was de voorsprong weer in Bossche handen. Na een spannende slotfase kwam FC Den Bosch als winnaar uit de strijd. De drie punten gingen weer mee naar Den Bosch. Bij Stadion De Vliert werd dit nog enige tijd gevierd met de supporters.

Ook Willem II speelt twee keer achter elkaar tegen een tegenstander uit Brabant. Vorige week speelde de ploeg van Peter Maes in Tilburg tegen FC Eindhoven. Willem II kwam razendsnel op voorsprong. Rob Nizet gaf een lage voorzet die door Thijs Oosting afgerond werd. Kort na rust kopte Tommy St. Jago de 2-0 binnen uit een hoekschop. Een kwartier voor tijd strafte Jeremy Bokila een fout achterin af, Limouri controleerde de bal niet goed als laatste man en supersub Jeremy Bokila wist dit doelgericht af te straffen. De 3-0 stond op het scorebord, dit werd ook de eindstand.

Eerder dit seizoen speelde deze twee ploegen tegen elkaar in Tilburg. FC Den Bosch speelde in deze wedstrijd een uitstekende eerste helft waarin het ook op voorsprong kwam door een doelpunt van Kacper Kostorz. Toch maakte Willem II na een half uur de gelijkmaker via Jeredy Hilterman. Na rust scoorde invaller Jeremy Bokila twee doelpunten, waarvan een vanaf de strafschopstip. Uiteindelijk ging FC Den Bosch terug naar de Brabantse hoofdstad met het gevoel dat er meer in zat tegen de ploeg uit Tilburg.

Dag voor de wedstrijd spraken we met hoofdtrainer Tomasz Kaczmarek, die nog terugblikte op de overwinning op TOP Oss. “Het is altijd goed om te winnen, dit is het beste gevoel in het voetbal. Dit helpt ons en we willen dit doorzetten. Overwinningen als deze geven ons vertrouwen om meer te winnen.” Ook sprak de hoofdtrainer over Willem II. “Het is momenteel een van de grootste testen die je kunt krijgen. Maar het is ook een opwindende wedstrijd. In de eerste wedstrijd tegen Willem II speelde we een ontzettende goede eerste helft. Maar in plaats van dat we 0-2 voorstonden werd het 1-1.” Het volledige interview is hieronder te bekijken.v

Er wordt vrijdagavond om 20.00 uur in Stadion De Vliert afgetrapt. De wedstrijd is te zien op ESPN 3. Ook is de wedstrijd te volgen via de social media kanalen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.